Containerele vor seri drept locuințe temporare pentru oamenii rămași fără case, iar dacă va fi cazul numărul lor va fi suplimentat. Fiecare are o capacitate de până la patru persoane.

„Locuinţe temporare au fost mobilizate acolo – 250 de containere, care se distribuie de către Prefectură, Consiliul Judeţean, către localităţile unde avem oameni care nu se mai pot întoarce acasă curând – fiecare poate adăposti o familie cu trei-patru persoane. Dacă este nevoie de suplimentare, există această posibilitate”, a spus șeful DSU.

Arafat cere implicarea Consiliilor Județene

Raed Arafat a subliniat faptul că partea umanitară revine Consiliilor Județene, care se vor ocupa de gestionarea ajutoarelor, indiferent de proveniența lor.

„Apoi primăriile trebuie să se ocupe de distribuirea ajutoarelor către oameni – asta e partea de alimente şi de apă. Iar sprijinul pe materiale de construcţii şi pe lucruri pentru reconstrucţie, asta iarăşi se rezolvă prin autorităţile judeţene, locale, împreună cu prefectul”, a mai spus şeful DSU.

Oamenii s-au baricadat în pod. „Te duci cu jandarmii, te cerți cu ei”

În final, Raed Arafat s-a referit și la oamenii care nu au dorit să-și părăsească locuințele afectate de viituri, preferând să se baricadeze în pod.

„Am avut oameni în pod cu care s-a dus o negociere întreagă, cu apele în casă, ca să-i evacueze, erau 24 persoane într-un pod. Într-un final, au reuşit pompierii să evacueze 14 dintre ei. Deci o parte au spus «nouă ne daţi apă şi mâncare, noi rămânem în pod». Ce să faci, te duci cu jandarmii, te cerţi cu ei”, a arătat Arafat.

În cursul zilei de luni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a aprobat starea de alertă pentru judeţele Galaţi şi Vaslui, ca urmare a inundaţiilor din ultimele zile.

Urmărește-ne pe Google News