Consilierul general PSD Honorius Circa a cerut în ședința de consiliu de joi revocarea lui Aurelian Bădulescu din funcția de viceprimar, depunând un proiect de hotârâre în acest sens, având la bază decizia filialei PSD București de miercuri.
Proiectul nu a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței pentru că nu conținea raportul de specialitate.
Imediat după ce consilierul a anunțat că dorește introducerea acestui proiect, s-a luat o pauză de aproximativ o oră. Viceprimarul Bădulescu și Gabriel Mutu, prezent și el la ședință, s-au retras într-un birou, unde au existat discuții aprinse, confirmate de Bădulescu.
„(…) Îngrijorat de faptul că nu reușește să izbutească cu instrumentele avute în CEx, s-a gândit să vină să facă presiune pe consilierii generali, astfel încât să semneze inițiativa depusă azi la Consiliu. Deși s-a explicat că nu este conform legii care reglementează activitatea pentru astfel de situații, dumnealui a avut acea intervenție atipică, care a denotat de fapt disperarea unui președinte de organizație care înțelege să depășească orice limită democratică în astfel de situații”, a declarat Aurelian Bădulescu într-o pauză a ședinței.
El îl acuză pe Gabriel Mutu că a făcut presiuni asupra consilierilor generali să voteze proiectul privind revocarea sa, spunând că la un moment dat chiar, în timpul discuției, primarul sectorului 6 a aruncat în el cu o sticlă cu apă.
„Cu siguranță a trebuit să reacționez, mi se pare că am reacționat fără să mă temperez, în sensul în care m-am apărat. A ieșit o încrâncenare din care fiecare a înțeles ce a vrut”, a explicat Bădulescu.
Gabriel Mutu neagă, însă, că au avut loc violențe.
„A fost o discuție aprinsă”, a spus el.
PSD Bucureşti a decis, miercuri seară, retragerea sprijinului politic lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei. Noul lider al filialei, Gabriel Mutu, renunţă, astfel, la oamenii primarului Gabriela Firea, la Primăria Capitalei.
Potrivit lui Mutu, PSD Bucureşti a luat decizia retragerii sprijinului politic lui Bădulescu pentru că nu înţelege că a fi membru de partid înseamnă respectarea deciziilor unei majorităţi din formaţiunea politică.