Nu mai puțin de 29 de porci mistreți pot fi văzuți în imaginile publicate pe pagina de Facebook Parcul Național Piatra Craiului, dar este nevoie de foarte multă atenție la numărare, pentru că animalele merg practic lipite, pe o potecă înzăpezită, îngustă și străbătută de bușteni care le îngreunează mersul.
Cei aproape 30 de mistreți care se deplasau în ritm alert spre pădure au trecut prin fața camerei video în numai 20 de secunde, iar filmarea totală are 27 de secunde.
În aproape 48 de ore de la postare, secvențele video au adunat aproape 850.000 de vizualizări, peste 10.000 de reacții și peste 300 de comentarii, unele ironice, altele amuzante, dar au fost și oameni care au lăsat comentarii fără să cunoască legislația.
„Îi ademeniți în locuri unde puneți mâncare ca să aduceți barbarii sa îi vâneze. Aș fi curios să văd câți mai sunt după sărbători”, a susținut o persoană, la comentarii. Administratorii paginii de Facebook l-au taxat însă pentru necunoașterea legii și i-au răspuns că hrănirea și vânătoarea sunt interzise în parcurile naționale din România.
O altă persoană a scris: „Mi-a ieșit unul imens într-o zi de iarnă frumoasă la Muntele Roșu – Cheia, de am zis că e urs. Când l-am văzut atât de aproape am înlemnit. El se uita la mine, eu la el spunându-mi „Tatăl Nostru” în gând. A coborât în vale și s-a dus. Și nu, nu eram pe un drum aiurea în pădure, eram pe șoseaua care ducea la Muntele Roșu. Așa că dragilor aveți grijă cu aceste creaturi care sunt foarte periculoase”.
„Frumoșii, dacă intră în grădina de 2 hectare de cartofi nu rămâne nimic, rămâne arat complet, nu trebuie nici tractor la arat”, a comentat altcineva.
„Doamne ferește, la ce discuții s-a putut ajunge, câtă răutate, câți ,,pricepuți”, câtă lume pasionată de Facebook mândri să-și vadă „priceperea” descrisă în comentarii. Și toate astea de la o frumoasă postare apărută pe această pagină”, a punctat alt comentator.
„Trec batalioane de porci Carpații”, a scris altă persoană în glumă, completată de altcineva: „Se duc să depună jurământul la Parlament”.
Parcul Național Piatra Craiului este o arie protejată, înființată în 1990 „pentru conservarea biodiversităţii şi a peisajului, a speciilor valoroase”, potrivit legii emise de Ministerul Mediului în 2020.
Parcul Național Piatra Craiului se află pe teritoriile județelor Argeș și Brașov și este renumit pentru fauna sa diversă și pentru peisajele și traseele montane atrăgătoare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro