Inventivitatea traficantilor de stupefiante nu mai are limite atunci cand trebuie sa isi duca la indeplinire planurile. Ultima gaselnita a infractorilor este ascunderea drogurilor in borcane cu ciocolata, bomboane sau in halva, printre fructe.

Informatiile stranse in timp i-au condus, sambata, pe politistii de frontiera de la Vama Veche, Constanta, la un colet plasat printre bagaje, in cala unui autocar care venea din Turcia. Cand cutia infasurata cu banda adeziva a fost deschisa, politistii de frontiera si procurorii au gasit ceea ce asteptau: fructe, dar si trei kilograme de opium ascunse in cutii cu smochine, halva si in borcane cu ciocolata. Nici unul dintre turistii din autocar nu a revendicat pachetul cu dulciuri “impanate” cu opium, iar soferul Mutlucan Muharren, de 56 de ani, a ridicat din umeri, spunand ca habar nu a avut ca a transportat droguri. Turcul a spus ca, pentru 15 dolari, trebuia sa aduca pachetul in Romania, unde urma sa fie contactat de o persoana pe care, insa, nu o cunoaste.

Anchetatorii incearca sa dea de urma celui la care ar fi trebuit sa ajunga stupefiantele, ce valoreaza 30.000 $, si daca acestea erau destinate pietei romanesti.

Urmărește-ne pe Google News