În dimineața zilei de luni, în jurul orei 7:25, din motive încă neclare, autobuzul a smuls un copac din rădăcini și apoi s-a urcat pe o dubă, în Dresda.

Atunci când pompierii au ajuns, în vehicul se mai aflau pasageri. Serviciile de urgență au asigurat imediat locul accidentului, autovehiculele implicate și au salvat persoanele.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Din cauza numărului mare de răniți, conducerea intervenției a ridicat nivelul de alertă la MANV (incident cu victime multiple), pentru a asigura îngrijirea medicală a celor afectați”, a declarat Michael Klahre, purtătorul de cuvânt al pompierilor din Dresda.

Spitalele au fost puse în alertă

În Dresda, spitalele au fost puse în alertă, iar transportul răniților către clinici a fost în plină desfășurare, luni dimineață. 

După accident, strada Bautzner din Dresda s-a închis complet între strada Rothenburger și Albertplatz.

„Operațiunile de intervenție vor dura probabil încă câteva ore. Poliția a început investigațiile pentru a stabili cauzele accidentului. În total, aproximativ 100 de membri ai pompierilor profesioniști, ai pompierilor voluntari, ai serviciului de urgență și ai echipei de intervenție în criză sunt implicați”, a spus Michael Klahre, purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri din Dresda.

Urmărește-ne pe Google News