Ea a precizat că a fost aprobată prima cerere pentru o victimă a unei agresiuni sexuale.

„Victimele infracțiunilor nu sunt singure și trebuie să știe asta! Ca femeie, ca mamă, sunt emoționată că a fost aprobată prima solicitare de acordare de vouchere pentru victima unor infracțiuni sexuale! Este vorba despre fapte grave la care a fost supusă victima: agresiune sexuală, viol și corupere sexuală a minorilor”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Instanța i-a acordat victimei un avans, iar „suma va fi folosită pentru acoperirea unor nevoi urgente: cazare, hrană, transport, medicamente”.

Victimele infracțiunilor sexuale pot beneficia de maximum 5 salarii minime brute, respectiv 18.500 lei, dar, pentru a obține banii, trebuie să depună o cerere la Tribunal prin care „să solicite un avans din compensația financiară sub formă de voucher pentru acoperirea nevoilor urgente”.

Pentru acest an, au fost prevăzute 300 de vouchere, dar în funcție de necesități, numărul poate fi suplimentat, a precizat ministrul justiției. Detaliile privind procedura pot fi citite pe site-ul Ministerului Justiției.

Urmărește-ne pe Google News