Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVA) recomanda cetatenilor sa achizitioneze carne de miel si alte produse alimentare numai din locuri autorizate sau inregistrate sanitar-veterinar.
In caz contrar, cumparatorii se expun riscului toxiinfectiilor alimentare. Sacrificarea mieilor in perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale trebuie facuta cu respectarea legislatiei sanitar-veterinare.
Animalele trebuie identificate
Mieii destinati sacrificarii trebuie sa fie identificati cu o crotalie (n.r. – o tablita inseriata care se aplica pe urechea animalului). In gospodariile populatiei, proprietarul trebuie sa anunte medicul veterinar atunci cand doreste sa sacrifice animalele si sa predea medicului crotalia animalului sacrificat, iar carnea rezultata va fi utilizata numai pentru consumul propriu.
Sacrificarea animalelor in alte locuri decat cele autorizate sau in absenta supravegherii sanitar-veterinare constituie abatere de la prevederile legale si va fi sanctionata cu sume cuprinse intre 200 si 300 lei.