destinatie, cutiile sigilate cu subiecte vor fi predate cu proces-verbal si pastrate pana luni in fisete metalice, sigilate si pazite non-stop.
Adrian Stoica, directorul Serviciului National de Evaluare si Examinare, care coordoneaza testarea nationala, ii invata pe candidati si pe parintii lor ce mai este de facut pana la ora examenului propriu-zis. „Din acest moment trebuie oprita orice recapitulare, iar timpul trebuie petrecut in aer liber, cat mai relaxant. Totusi, daca mai vor sa-si verifice cunostintele, le sugerez elevilor sa se uite doar pe subiectele mari, pentru ca nici una dintre cele trei variante de subiecte nu va cere detalii”, spune Adrian Stoica. El recomanda ca, de maine, fiecare candidat sa aiba „ghiozdanul” pregatit: actul de identitate, 2 pixuri cu cerneala albastra, iar pentru Matematica – doua creioane negre, o rigla, un compas si un echer.
Intrarea in clasele de examen se va face de la ora 8.30, iar de la ora 9.00 incepe proba propriu-zisa. E permis in clasa cu instrumentele de scris si o sticluta de apa sau suc. „Pe ciorna se vor scrie doar ideile principale, doar calculele, nu intreaga lucrare, pentru ca nu va fi timp de retranscris. Daca a gresit, va sterge cu o linie. O mazgalitura se va considera semn si lucrarea va fi anulata. Daca sunt multe greseli si timpul permite, lucrarea trebuie refacuta”, mai spune Adrian Stoica.
Luni, la proba de Limba si literatura romana, vor „intra” in examene 50.000 de profesori supraveghetori si circa 300.000 de candidati. La ora 8.50, postul public de radio va transmite in direct extragerea numarului de varianta de subiecte, unul din trei. Dupa terminarea celor 2 ore de examen, se vor afisa la loc vizibil subiectele si baremul dupa care se vor nota lucrarile.
Marti, este „liber” pentru majoritatea candidatilor, cu exceptia celor care au studiat in limba materna, care au proba.
Miercuri si joi sunt programate probele la Matematica si, la alegere, Istoria romanilor si Geografia Romaniei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News