“În urmă cu câţiva ani, în învăţământ veneau elitele. Anul acesta, am avut candidaţi cu pregătire medie sau sub medie. În lipsă de alte şanse de a-şi găsi noi locuri de muncă, încă mai vin tineri către învăţământ, dar nu cei mai buni. În învăţământul superior, asistenţii universitari nu sunt dispuşi să rămână pentru 700-800 de lei pe lună. Îşi fac masteratele, doctoratele şi sunt cu ochii pe bursele din afara ţării”, a explicat eşecul dascălilor preşedintele Federaţiei Alma Mater, Anton Hadăr. Astfel, la examen, 32% dintre candidaţi au obţinut note sub 5, iar alţi 38% nu au luat nota 7, baremul minim pentru obţinerea titularizării.
De la anul, se fac interviuri
Examenul din această vară a fost ultimul pentru aspiranţii la profesia de dascăl. De anul viitor, fiecare şcoală care va avea posturi neocupate va organiza concursuri. Examinarea va consta în test scris şi interviu. Contractul se va face direct cu şcoala, şi nu cu ministerul. Prevederea este cuprinsă în noua Lege a Educaţiei Naţionale.
Astăzi se afişează rezultatele la concursul naţional de titularizare. Candidaţii care au obţinut cel puţin nota şapte vor fi repartizaţi pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile în zilele de 22 şi 25 iulie.
INTRĂ AICI PENTRU A AFLA REZULTATELE LA EXAMENUL DE TITULARIZARE DIN CELELALTE JUDEŢE
Sursă: realitatea.net