Forțele ruse au concentrat unele dintre cele mai intense atacuri din ultimele săptămâni asupra Pokrovsk, ceea ce ar putea permite consolidarea și avansarea liniei frontului în regiune. „Inamicul ne lasă fărăcurent, fără apă, fără gaz. Ne pregătește pentru iarnă, ca să spunem așa”, a spus Dobriak la televiziunea națională.

Populația orașului a scăzut dramatic, de la peste 48.000 de locuitori la doar 13.050, iar oficialii ucraineni continuă cu un plan de evacuare în desfășurare de câteva săptămâni. Joi, Rusia a lansat nouă bombe glisante asupra orașului, rănind patru persoane și deteriorând infrastructura, a adăugat Dobriak.

Oficialul ucrainean a menționat că atacurile zilnice au vizat instalații energetice și alte infrastructuri vitale. Aproape jumătate din Pokrovsk, zece sate din apropiere și un alt oraș mai mic sunt fără curent, iar infrastructura energetică este „aproape imposibil de reparat”. Nivelul de distrugere a fost estimat la aproximativ patru cincimi din infrastructura critică a orașului.

Rusia neagă că a vizat infrastructura civilă. La mai bine de 31 de luni de la invazia pe scară largă a Rusiei, forțele ucrainene sunt în defensivă, iar Kievul a ordonat retragerea trupelor din Vuhledar, un alt oraș din est. Comandantul superior al Kievului a cerut săptămâna aceasta întărirea apărării pe frontul de est.

Într-un raport de vineri dimineață, armata ucraineană a anunțat că forțele sale au respins 30 de atacuri pe frontul Pokrovsk în ultima zi, în timp ce Rusia a avansat spre satele Mikolaivka și Selidove.

Urmărește-ne pe Google News