28 martie/UPDATE 12.30: Un nou bilanț făcut public de autoritățile pakistaneze indică cel puțin 72 de morți, între care 30 de copii, în timp ce numărul persoanelor rănite a ajuns la 340. Guvernul din Pakistan a decretat trei zile de doliu național, iar şcolile, magazinele şi birourile guvernamentare din Lahore sunt închise luni.

28 martie/UPDATE 07.25: Bilanțul atentatului a ajuns la 69 de morți și peste 300 de răniți. Atacul a fost revendicat de o grupare a talibanilor, care a specificat că i-a vizat pe creștinii care sărbătoreau duminică Paștele Catolic.

UPDATE 21.20: Autoritățile pakistaneze au anunțat un nou bilanț: 65 de persoane au murit și peste 200 au fost răniți, iar numărul acestora ar putea crește. Operațiunea de salvare continuă. La locul exploziei a fost mobilizată și armata.

UPDATE 19.36: Potrivit CNN, care citează oficiali pakistanezi, numărul morților a ajuns la 50, iar cel al răniților la 200. Nici o grupare teroristă nu a revendicat încă atacul.

Explozia a avut loc în apropierea parcului Gulshan-e-Iqbal, chiar la ieşire şi la câţiva metri de locurile de joacă ale copiilor. „Cel puţin 38 de persoane au murit în explozie”, a declarat Mustansar Feroz, un reprezentat al poliţiei locale, precizând că majoritatea victimelor sunt femei şi copii. Persoanele rănite au fost transportate la mai multe spitale din oraş.

https://twitter.com/EdhiAbdulSattar/status/714110760339775488

Poliţia investighează atacul, pentru a descoperi dacă a fost vorba de un atentat sinucigaş sau de atac operat de la distanţă printr-un dispozitiv exploziv. Presa locală susține că în urma exploziei, de fapt, ar fi 56 de morți, deși un bilanț inițial arăta că și-au pierdut viața doar 25 de persoane.

„Nu putem spune dacă a fost vorba de un atac sinucigaş, dar lucrurile se vor clarifica în curând”, a declarat Haider Ashraf, din cadrul forțelor de poliţie din Lahore.

Urmărește-ne pe Google News