4 provocări cu care se confruntă românii care au ales să se mute la casă:
- Încălzirea eficientă
Mai ales în cazul caselor mai vechi, încălzirea reprezintă una dintre marile provocări ale proprietarilor. Același studiu mai arată că 16% dintre proprietarii care locuiesc la casă au ca investiție prioritară achiziționarea unei centrale. Pentru a beneficia însă de costuri reduse de consum, este nevoie de multă atenție în timpul selecției celor mai bune oferte. Astfel de centrale pe peleti de pe quickshop.ro au, spre exemplu, marele avantaj al încălzirii cu costuri foarte reduse, pentru că folosesc deșeuri rezultate în urma tăierii lemnului, un combustibil curat, ecologic și mult mai ieftin de produs decât combustibili clasici, precum gazul, cărbunele, petrolul sau lemnul. Mai mult, acestea oferă o autonomie mai ridicată, iar cenușa rezultată în urma arderilor poate fi refolosită sub forma unor îngrășăminte naturale, datorită mineralelor existente în compoziție. Deși emisia de fum este foarte redusă, este necesar montarea unui coș de fum.
- Izolarea termică
Acest capitol reprezintă o provocare și o preocupare pentru aproape un sfert dintre proprietarii de case. Investiția într-un sistem de încălzire eficient poate deveni cu adevărat inutilă atâta timp cât
locuința nu este izolată corect. Aici vorbim despre reparația integrală a pereților, schimbarea geamurilor și a ramelor, înlocuirea ușilor de acces în casă, dar și a celor interioare, și reparații generale ale acoperișului, pentru a evita riscul apariției unor scurgeri în casă.
- Reparațiile structurii de rezistență
Mai ales în cazul caselor cu o vechime considerabilă, reprezentând moșteniri de familie în mare măsură, structura de rezistență este o preocupare importantă. Mai exact, 11% dintre proprietari susțin că trebuie să își investească veniturile în această direcție. Iar reparațiile structurii de rezistență pot fi foarte complicate și costisitoare, de la caz la caz.
- Spațiul prea mic
Aproape un proprietar din 10 alege să își extindă casa în care locuiește, din cauza lipsei de spațiu. Fie că trebuie să achiziționeze teren nou pentru o astfel de lucrare, fie că trebuie să obțină autorizații noi de construcție, extinderea unei case este un proces care se poate complica pe parcurs, fiind nevoie de o nouă fundație, de extinderea sistemului electric, dar și sanitar și de asigurarea că noua structură este îndeajuns de bine izolată, precum și restul casei.
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: tache
(P) Articol realizat împreună cu quickshop.ro