„România deţine în continuare o poziţie fruntaşă când vine vorba de viteza conexiunilor digitale dar, dacă la nivel european doar 20% din populaţie nu a utilizat vreodată internetul, la noi în ţară procentul este dublu (42%). Acest fapt se reflectă la nivelul forţei de muncă unde, dacă în Europa 39% dintre angajaţi şi potenţialii angajaţi deţin competenţe digitale insuficiente şi doar 14% nu posedă deloc abilităţi digitale, în România 83% din forţa de muncă nu deţine competenţe digitale suficiente, iar 41% sunt analfabeţi digital”, conform unui comunicat al ECDL România.
Începând cu anul 2010, numărul persoanelor care folosesc internetul, cel puţin o dată pe săptămână, în UE a crescut de la 60 % la 72 %, astfel România se află printre ţările care au înregistrat progrese semnificative.
Deşi jumătate din populaţia care face parte din UE, a cumpărat online şi a interacţionat cu administraţia publică, în România doar 5 % din populaţie au folosit aceste servicii.
„Cele mai recente date lansate de Comisia Europeană arată că astăzi, chiar dacă tot mai mulţi oameni sunt conectaţi on-line, aproape 50% din populaţia Europei are competenţe digitale insuficiente pentru mediul de lucru de acum. România depăşeşte cu mult valorile medii europene, aşa cum a relevat Raportul Agendei Digitale (Digital Agenda Scoreboard), care a evaluat progresele înregistrate cu privire la obiectivele stabilite în Agenda digitală pentru Europa (DAE)”, se mai specifică în comunicat.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro