Ulterior, aceştia doreau să ajungă cu amfibienii specia Rana Temporaria în Braşov, pentru a-i vinde unor restaurante cu specific italienesc. N-au reuşit să-şi ducă planul la bun sfârşit pentru că poliţiştii argeşeni i-au prins, potrivit curier.ro. Acum, braşovenii riscă să ajungă în închisoare.
Potrivit Ordonanţei de guvern 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale a florei şi a faunei sălbatice, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, braşovenii riscă să stea după gratii între 3 luni şi un an sau să se aleagă cu amendă penală la 30.000 la 60.000 de lei.
Prinse în perioada de reproducere
Rana temporaria sau broasca roşie de munte are corpul robust, masiv, avînd o lungime de 10-15 cm. Este o specie predominant terestră, foarte rezistentă la temperaturi scăzute. Reproducerea începe foarte de timpuriu, din februarie-martie. Specia este vulnerabilă. Necesită protecţie în special în perioada de reproducere, cînd adulţii se adună de pe suprafeţe mari în bălţile de reproducere. Trăieşte în păduri şi păşuni, la altitudini cuprinse între 200 şi 2.000 m. Practic, poate fi găsită în orice habitat cu umiditate suficient de mare pentru a-i asigura supravieţuirea.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro