Chiar şi aşa există greşeli într-un CV care te pot face să pierzi oportunităţi importante. Iată 5 greşeli pe care le fac mulţi dintre cei care caută un loc de muncă.
1. Aplicaţii pentru poziţii nepotrivite
Este bine să ai încredere în abilităţile tale şi mulţi dintre directorii de HR vor aprecia acest acest lucru. Însă aplicarea pentru un loc de muncă pentru care nu ai competenţele necesare este o pierdere de timp atât pentru tine cât şi pentru cei de la resurse umane.
2. Nu dai atenţie trecutului
Dacă suni un fost angajator, folosind un alt nume, şi îl întrebi despre performanţele tale trecute, ce răspuns crezi că vei primi? Din nefericire este nevoie numai o o mică eroare din trecut (sau percepţia unui unei lipse de performanţe) pentru a îţi distruge imaginea în ochii unui viitor angajator. Tocmai de aceea este important să ai grijă să laşi tot timpul loc de bună ziua şi să pleci de la fostele locuri de muncă în condiţii prieteneşti.
3. Ignorarea propriilor puncte slabe
Nimeni nu este perfect aşa că nu încerca să-ţi ascunzi defectele data viitoare când te vei afla în faţa unui posibil angajator. De fapt, sfaturile tradiţionale de genul „transformă slăbiciunile în puncte tari” s-ar putea să facă mai mult rău decât bine de vreme ce specialiştii în resurse umane au auzit de nenumărate ori despre faptul că „te străduieşti din greu pentru a înainta în carieră”. În loc să faci acelaşi joc ca toţi ceilalţi mai bine ai putea explica cum ai scăpat de slăbiciunile din trecut.
4. Nu cauţi informaţii despre compania pentru care vrei să lucrezi
Este esenţial să faci câteva cercetări înainte de a merge la interviu. Totuşi, evită folosirea unor informaţii fără relevanţă în timp ce te afli faţă în faţă cu angajatorul. Mai bine ai căuta răspunri la întrebări de genul: „În ce acţiuni de caritate este implicată firma?”, „Vor fi în viitorul apropiat proiecte în care tu ţi-ai putea folosi abilităţile şi experienţa căpătată?”. În acest fel le vei demonstra angajatorilor că faci mai mult decât să memorezi câteva date şi că încerci să înţelegi viziunea afacerii lor.
5. Nu urmezi indicaţiile
Este important să faci ceea ce se specifică în anunţul de angajare. Unor oameni le place să creadă că există un cod secret astfel încât aplicaţiile lor să ajungă în top, când de fapt este vorba despre timing, puţin noroc şi de urmarea indicaţiilor. Dacă angajatorul specifică în anunţ: „nu sunaţi”, atunci exact asta trebuie să faci. Sau dacă cere doar o scrisoare de intenţie nu presupune că au greşit şi atunci tu te gândeşti că ar fi mai bine dacă ai ataşa şi CV-ul. De fapt asta nu le demonstrează angajatorilor decât inabilitatea ta de a urma o sarcină simplă.

 
 

Google News Urmărește-ne pe Google News