Imaginile urmărite văzute de CNN arată vehiculul inscripționat cu „TV” și „PRESS”, cu litere mari vizibile pe ușile din spate, în flăcări. Într-un alt videoclip, duba apare complet arsă.

Televiziunea Al-Quds Today a condamnat atacul și a spus că cei 5 au fost uciși „în timp ce își îndeplineau datoria jurnalistică și umanitară”.

Armata israeliană a confirmat că a efectuat incursiunea asupra a ceea ce a spus că este o „celulă teroristă a Jihadului Islamic în interiorul zonei Nuseirat”, dar nu a oferit nicio dovadă.

Nuseirat este o tabără de refugiați palestinieni situată în mijlocul Fâșiei Gaza.

Comitetul pentru Protecția Jurnaliştilor (CPJ), grup nonprofit din SUA, a declarat că cel puțin 141 de jurnalişti au fost ucişi în Gaza, Cisiordania, Israel și Liban, începând cu 7 octombrie anul trecut, „cea mai mortală perioadă pentru presă de când CPJ a început să culeagă date în 1992”.

Dintre cei uciși, 133 erau palestinieni din Gaza, care „se confruntă cu riscuri deosebit de mari în timp ce încearcă să acopere conflictul”.

La începutul acestei luni, un atac aerian israelian în Gaza a ucis un fotoreporter Al Jazeera. Ahmad Al-Louh, 39 de ani, și alte patru persoane au fost ucise în lovitura care a vizat un birou al Serviciului de Apărare Civilă din zona centrală a taberei Nuseirat din Gaza, potrivit Spitalului Al-Awda, care a tratat victimele.

Al Jazeera a condamnat atacul, spunând că Al-Louh a fost „ucis brutal” în timp ce acoperea o încercare a Apărării Civile de a salva o familie care a fost grav rănită într-un atentat anterior.

Armata israeliană a confirmat că a vizat birourile Apărării Civile într-o „lovitură precisă”, susținând că situl a fost folosit ca și „centru de comandă și control” de către Hamas și afirmând că Al-Louh a fost un „terorist” care a servit anterior Jihadul Islamic. IDF nu a oferit nicio dovadă pentru acuzațiile sale.

 
 

Urmărește-ne pe Google News