Angajații și productivitatea lor sunt două aspecte vitale pentru succesul oricărei afaceri. Iar pentru a crește productivitatea, laolaltă cu implicarea angajaților, iată câteva aspecte de care fiecare angajator ar trebui să țină cont:

Programe de training

Odată ce ai găsit angajații potriviți, programele de training sunt esențiale pentru ca aceștia să își dezvolte abilitățile și pentru a putea avansa la locul de muncă. În acest fel, ai siguranța că aceștia vor fi activi și dedicați la locul de muncă și se vor simți apreciați pentru cunoștințele și skill-urile pe care le-au dobândit.

Un program de training bine structurat duce la o mai mare eficiență și productivitate la locul de muncă și are beneficii atât pentru angajați, cât și pentru companie. Iar faptul că angajații se vor simți mulțumiți la locul de muncă aduce cu sine o rată crescută de retenție.

Tehnologia necesară

Abilitățile fiecărui angajat sunt esențiale pentru buna funcționare a activității oricărei companii. În același timp, angajații au nevoie de tehnologia necesară pentru ca munca să le fie ușurată, să poată finaliza mai multe task-uri și pentru a nu se simți copleșiți de volumul de muncă.

De altfel, viitorul muncii și desfășurarea activității la birou sunt influențate în mare măsură de dezvoltarea tehnologiei. Există numeroase tool-uri care ușurează comunicarea între angajați, indiferent de locul în care se află, modul în care se desfășoară meeting-urile, iluminatul inteligent sau spațiile de coworking. Iar programele de automatizare a proceselor pot preîntâmpina numeroase blocaje comunicaționale și pot eficientiza fluxul de lucru.

Transformarea biroului

Impactul și importanța modului în care este structurat spațiul de lucru sunt de multe ori trecute cu vederea. Însă spațiile de lucru confortabile și eficiente sunt esențiale pentru a crește nivelul de implicare al angajaților. De la echipamentele necesare, iluminat, săli de ședință și tehnologiile disponibile, fiecare element poate avea un rol important asupra modului în care angajații lucrează.

Fiecare angajator ar trebui să privească spațiul de lucru și să se gândească ce modificări sunt necesare pentru a-l transforma într-un mediu ideal de muncă. Asigură-te că ai tot echipamentul necesar, zone de relaxare, săli individuale unde angajații pot lucra pe cont propriu și în liniște, dar și zone care încurajează lucrul în echipă.

Feedback-ul oferit

Pentru ca angajații să lucreze cât mai eficient, aceștia trebuie să știe unde există probleme și ce pot face pentru a-și îmbunătăți performanța. Toate aceste aspecte ar trebui discutate la ședințe individuale. De asemenea, fiecare angajat trebuie să știe și care sunt reușitele. Feedback-ul pozitiv este la fel de important precum feedback-ul negativ.

Oferirea de feedback pozitiv, împreună cu criticile constructive, îi vor ajuta pe angajați să aibă mai multă încredere în abilitățile lor și să se simtă motivați pentru a lucra cât mai eficient. Feedback-ul este un instrument prin care le poți demonstra angajaților că sunt apreciați și că munca lor nu trece neobservată.

Flexibilitate

Multe companii oferă în prezent angajaților posibilitatea de a avea mai multă flexibilitate la locul de muncă și de a alege cum și de unde vor să lucreze. Astfel, un program de lucru flexibil și lucratul de acasă sau din oricare alt loc au devenit un trend printre marile companii, mai ales că s-au dovedit a fi benefice pentru productivitatea angajaților.

În plus, tehnologia permite o mai bună comunicare între angajați și oportunități de a lucra de oriunde, fără ca productivitatea să fie compromisă.

În concluzie, există numeroși factori care influențează productivitatea la locul de muncă. Fiecare angajator trebuie să înțeleagă importanța tehnologiei, a unui spațiu de lucru bine structurat, a feedback-ului și a programelor de training și impactul pe care toate aceste elemente îl au asupra angajaților și, implicit, asupra succesului unui business.

Sursă foto: Shutterstock

 
 

Urmărește-ne pe Google News