1 . O picătură de ulei esențial de mentă pipărată
Menta pipărată stimulează activitatea creierului, digestia, respirația și este un bun imunostimulator și calmant al durerii. Poate reîmprospăta cavitatea bucală și drenează ficatul. Atenție însă! Se folosește în cantități mici. Pune o picătură pe limbă de trei ori pe zi și vei scăpa de halenă. Nu este recomandată gravidelor, femeilor care alăptează și copiilor sub 6 ani.
- Ceai de fumăriță, anghinare și rozmarin
Fumărița este utilizată pentru tratatarea bolilor funcționale ale vezicii biliare sau ale unor boli dermatologice (eczeme, cruste de lapte). Anghinarea este un protector hepatic care reglează și colesterolul sangvin. Frunzele de rozmarin sunt utilizate pe cale orală pentru a trata tulburările digestive, durerile de cap, tulburările menstruale, oboseala. Asociate, aceste trei plante decongestionează ficatul care poate fi încărcat, determinând un miros greu al respirației. Pregătește un amestec în părți egale de fumăriță, anghinare și rozmarin. Apoi infuzează o lingură de cafea cu vârf în 500 ml de apă clocotită, cu capac, timp de 10 minute. Strecoară și bea în cantități mici în timpul zilei, de 4-5 ori pe zi. Ceaiul este contraindicat copiilor sub 12 ani, femeilor însărcinate sau care alăptează, celor care au probleme cu bila, fac chimioterapie sau au alergie la una din plante.
- Probiotice pastile
Probioticele înlătură bacteriile nedorite care generează mirosuri neplăcute și care sunt localizate în cavitatea bucală sau tubul digestiv. Lasă să se topească în gură un comprimat de Lactibian (Pileje), comprimate vegetale. Poți lua două comprimate pe zi după mese și după ce te-ai spălat pe dinți. Se pot folosi de la vârsta de 6 ani în sus și nu au contraindicații la gravide sau la femeile care alăptează. Dar sunt contraindicate la imunodeprimați sau la cei care au cateter.
- Cataplasme cu armurariu, anghinare și fumăriță
Fumărița este folosită pentru tratarea maladiilor funcționale ale veziculei biliare, frunzele de anghinare protejează ficatul iar armurariul, compus din silimarină protejează ficatul de toxine și stimulează funcția hepatică. Asociate, aceste plante decongestionează și drenează ficatul. Fă o infuzie foarte concentrată din cele trei plante în părți egale din care ia o lingură cu vârf și infuzeaz-o în 250 ml de apă clocotită, timp de 10 minute, acoperită cu capac. Apoi strecoară, îmbibă o mănușă de toaletă cu infuzia caldă (dar nu fierbinte) și pune-o pe ficat. Stai întinsă 10 minute pe pat seara, înainte de culcare. Pentru cei care au alergie la una din plante este contraindicată. La fel și copiilor sub 12 ani, sau gavidelor și celor ce alăptează.
- Apă florală din arbore de ceai (tea tree)
Puterea detoxifiantă a arborelui de ceai acționează asupra bacteriilor situate în cavitatea bucală care sunt responsabile cu mirosurile urâte. Este recomandată mai ales în caz de gingivite, afte, abcese dar și pentru a îngriji acneea, infecțiile ORL (otite, sinuzite, angine). Clătește gura de 3 ori pe zi cu două lingurițe de apă florală de arbore de ceai, diluată într-un pahar mic de apă călduță, timp de un minut, după ce te-ai spălat pe dinți. Nu este recomandată copiilor sub 6 ani și e bine să fie evitată în primul trimestru de sarcină.
Dacă ai folosit aceste remedii naturale contra halenei și nu ai rezolvat, mergi la doctor. Cauza poate fi mai profundă.
Citește și: Ai respiraţie greoaie dimineaţă? Iată care sunt cauzele!
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!