Activitatea Institutului Marius Nasta din Bucureşti, cel mai mare spital de boli pneumologice din România, poate fi oricând sistată, pentru că a rămas fără autorizaţie sanitară de funcţionare de aproape trei luni. În acest spital, se tratează anual peste 40.000 de bolnavi, iar în lipsa acestui aviz, unitatea poate rămâne oricând fără finanțare de la Casa de Sănătate. „Spitalul nu are autorizație sanitară de funcționare valabilă la acest moment. Ea a expirat și nu este realizată, deși am depus toate documentele necesare în vederea realizării”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.

Federația Română de Fotbal a anunțat astăzi „încetarea parteneriatului cu Nordis Grup, care a susținut activitatea Comisiei Centrale a Arbitrilor” în ultimii patru ani, fără să explice concret motivul ruperii înțelegerii. Decizia vine însă după investigația Recorder care a arătat cum dezvoltatorul imobiliar a obținut milioane de euro pentru sute de apartamente pe care nu le-a livrat la timp. Nordis Group a fost sponsor al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) încă din anul 2020, dar și al naționalei U21 a României pentru perioada 2023-2026.

Un fenomen rar a avut loc în zona portului turistic Tomis, unde apa Mării Negre a căpătat o nuanță roșiatică. Biologii explică faptul că această schimbare de culoare este cauzată de un tip specific de algă. Algele s-au înmulțit rapid ca urmare a condițiilor favorabile, în special lumina și temperatura ridicată a apei. Pescarii au fost afectați, iar cercetătorii de la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Marină din Constanța au prelevat probe din apă pentru a determina cauza fenomenului. Apa mării e neobișnuit de caldă pentru sfârșitul lunii octombrie, cu o temperatură care se apropie de 20 de grade, iar acesta ar putea fi un motiv pentru înmulțirea alegelor, dar contează și direcția din care bate vântul.

Se recomandă Costică Frântu, promite că e „Candidatul perfect”, are o figură serioasă și apare cu o siglă PLS pe multe bannere din București și chiar din afara Capitalei. „Sloganul” de pe afișul asemănător celor electorale este „Toți vă fură și vă mint, eu doar vă mint”. În realitate, nu este vorba despre un candidat la alegerile parlamentare, și nici la alegerile prezidențiale. Costică Frântu, pe numele său adevărat Nicu Banea, îl interpretează doar pe „Candidatul perfect”, într-un film comedie care satirizează viața politică de la noi. Filmul, scris şi regizat de Alex Coteţ, va intra în cinematografe din 22 octombrie, iar Nicu Banea, care interpretează personajul Costică Frântu, are rolul principal, alături de Cătălina Grama.

Beijingul încearcă să încurajeze cuplurile tinere să aibă copii, după ce China a înregistrat un al doilea an consecutiv de scădere a populației. Comisia Națională pentru Sănătate din China efectuează un sondaj în rândul a 30.000 de persoane pentru a înțelege ce le influențează atitudinea față de maternitate și „teama de a avea copii”. Programul face parte dintr-o încecare a autorităților chineze de a stimula natalitatea tot mai redusă. Oficialii chinezi din domeniul sănătății au declarat că vor depune eforturi pentru a susține căsătoria și nașterea copiilor la „vârste adecvate” și au făcut apel la împărțirea responsabilităților parentale pentru a ghida tinerii către „perspective pozitive privind căsătoria, nașterea și familia”.

Urmărește-ne pe Google News