Fondul Monetar Internațional a redus semnificativ prognoza de creștere economică pentru România în 2024. Potrivit raportului de toamnă, economia țării va crește cu doar 1,9%, față de 2,8%, cât fusese estimat în primăvară. Această revizuire vine după ce, în toamna anului trecut, FMI preconiza un avans de 3,8% pentru economia românească în 2024. De asemenea, FMI estimează pentru 2025 o inflatie anuală de 5,3%.

Doar 4.200 din 10.000 de cetățenei moldoveni din Iași s-au dus la urne duminică. Presa locala a dezvaluit că majoritatea moldovenilor cu dublă-cetățenie nici măcar nu mai sunt în România, ci au plecat să muncească în alte țări. Cu toate acestea, pe hârtie ei figurează în continuare cu domiciliul în Iași.

Zeci de candidați respinși la examenul de admitere organizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București, în sesiunea din iulie 2024, au dat în judecată instituția. Ei cer suspendarea sau chiar anularea rezultatelor și obligarea instituției să organizeze un nou concurs. Lista de acuzații este lungă, printre neregulile semnalate numărându-se faptul că unii profesori care au participat la organizarea concursului și la corectarea lucrărilor au acordat anumitor candidați meditații în particular. Iar alți candidați ar fi intrat în sala de examen cu telefoanele mobile asupra lor, dar când au fost descoperiți nu au fost eliminați din concurs.

Brașovul a fost inclus de publicația National Geographic pe lista celor mai atractive orașe din lume. Orașul este descris de National Geographic ca fiind drept un ținut al pădurilor străvechi, al satelor rustice și al Carpaților. Publicația apreciează și noul aeroport din Brașov și îi încurajează pe turiști să exploreze regiunea de-a lungul Via Transilvanica. Alături de Bralov, pe o lista celor mai atractive locuri din lume se mai găsesc zone cu renume, precum Guadalajara, Barbados, Abu Dhabi și Arhipelagul Stockholm.

China depășește Europa la importul de gaze rusești livrate prin conducte. Gigatul rus Gazprom a exportat 23,7 miliarde metri cubi de gaze naturale spre China în primele nouă luni ale anului 2023, adică o creștere de aproape 40% față de aceeași perioadă a anului trecut. Insă, în ciuda conflictului în Ucraina, și importul de gaze rusești al Uniunii Europene a crescut. În perioada ianuarie-septembrie, Gazprom a livrat clienților din Europa 22,5 miliarde metri cubi de gaze naturale. Cele mai mari cantități de gaz rusesc din UE au fost importate de Ungaria, Austria și Slovacia.

Urmărește-ne pe Google News