Românii sunt printre europenii care pleacă cel mai târziu din casele părinților. Potrivit datelor Eurostat, în medie, tinerii din România devin independenți la 28 de ani. Statistica mai arată și că fetele părăsesc casa părintească la 25 de ani, iar băieții la 30 de ani.

Statele Unite, Marea Britanie și Australia au impus sancțiuni împotriva a șapte cetățeni ruși și a două companii. Companiile apartin unui agent al Serviciului Federal de Securitate din Rusia. Interdictiile impuse de Occident fac parte din cadrul eforturilor de combatere a unui cunoscut grup de hackeri, care în trecut a furat 300 de milioane de dolari și a efectuat atacuri împotriva NATO.

Tinerii care primesc pauze scurte la cursuri pentru a-și folosi telefonul obțin note mai mari la examene. În plus, își folosesc telefonul mai puțin în timpul orelor. Cel puțin acestea sunt concluziile unui studiu recent. Cercetătorii au mai ajuns la concluzia și că un minut le este suficient elevilor pentru a citi și a trimite un mesaj rapid, fără a se distrage prea mult de la restul orei.

Avioanele private, cândva accesibile doar oamenilor de afaceri și celebrităților, sunt acum transformate în aparate-spion. Ele sunt, de exemplu, echipate cu senzori care captează semnale electronice sau mișcări de trupe. În luna august, Statele Unite au ales o companie care să doteze un astfel de avion cu sisteme de detectare și exploatare de înaltă precizie.

România se pregătește pentru marele cutremur. Autoritățile au cerut tuturor spitalelor, primăriilor și celorlalte instituții publice să aibă un plan de acțiune în cazul unui cutremur major. În momentul de față, proiectul de lege care prevede aceste pregătiri se află pe masa Senatului, însă urmează să fie aprobat curând.

Urmărește-ne pe Google News