Un cutremur de magnitudine inițială 4,1 s-a produs dimineață în zona seismică Vrancea, a anunțat INFP (inefepe). Ulterior, magnitudinea a fost revizuită la 4,2. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Focșani, Buzău, Sfântu Gheorghe, Brașov, Ploiești. În acest an, au fost 8 cutremure cu magnitudinea peste 4 în România. Cel mai puternic cutremur din 2024 a fost pe 16 septembrie, magnitudinea fiind de 5,4 pe Richter.

La Șantierul Naval Damen Galați a început construcția primului portavion de drone din Europa, destinat marinei militare portugheze. La ceremonia comună de începere oficială a debitării şi de punere a chilei pentru nava multifuncțională au participat ministrul portughez al apărării naţionale, Nuno Melo, şi şeful Statului-Major al marinei portugheze, amiralul Gouveia e Melo. Nava, a cărei finanțare este asigurată din fonduri europene, poate fi folosită pentru misiuni de salvare, cercetare tehnologică și științifică, dar și pentru salvare și patrulare.

Un galion spaniol, care a naufragiat în urmă cu mai bine de 300 de ani, face subiectul celui mai aprins proces al momentului. Când „San José” a fost scufundat de britanici în largul coastei Columbiei, în urmă cu trei secole, avea o încărcătură de aur, argint și smaralde în valoare de miliarde de dolari. Statul columbian, cel spaniol, SUA printr-o companie și grupurile indigene din America de Sud sunt părțile care își revendică dreptul de a folosi, după bunul plac, comorile de pe galionul spaniol. În acest moment, procesul se desfășoară la Curtea Supremă de la Haga.

Dintre cele peste 190 de state recunoscute de ONU, doar 29 au femei la conducere, iar 80 au avut la un moment dat. În cursul zilei de marți, în piața principală din Ciudad de Mexico, El Zocalo, s-a auzit: „Președinta, președinta!”, relatează El Pais. 400.000 de mexicani au fost prezenți și au ascultat-o pe prima femeie președinte a Mexicului, Claudia Sheinbaum. „Uitați-vă la ea și la noi, care am fost casnice fără dreptul de a studia”, au spus susținătoarele prezente.

Anul acesta, ca să intri în Forbes, ai fi avut nevoie de o avere de cel puțin 3,3 miliarde de dolari. Zeci de miliardari ai Americii pur și simplu nu au fost suficient de bogați pentru a ajunge pe lista Forbes 400 din acest an. Aici ne referim la oameni puternici din punct de vedere financiar precum Oprah Winfrey, Jay-Z, Tom Ford, Kim Kardashian, Taylor Swift, Magic Johnson, Jerry Seinfeld și Arnold Schwarzenegger.

Urmărește-ne pe Google News