Cel puțin 300.000 de oameni sunt așteptați să ajungă la Iași în următoarele zile pentru a lua parte la pelerinajul ocazionat de sărbătoarea religioasă a Sfintei Parascheva. Din cauza numărului mare de participanți, Mitropolia Moldovei și Jandarmeria îi atenționează pe credincioși că ar putea să aștepte la coadă și până la 20 de ore.

Temperaturile vor scădea până la valorile specifice toamnei, estimează meteorologii. Cu toate acestea, ploile vor lipsi în zona de sud-vest, deși vor fi normale pentru restul țării. Pentru această săptămână, prongoza metorologilor se menține, cu temperaturi mai mari decât normalul perioadei.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a anunțat că va cere Consiliului Justiție și Afaceri Interne din Luxemburg ca România și Bulgaria să intre în spațiul Schengen cu frontierele terestre până la finalul anului. Consiliul JAI este însă condus de Austria, care se opune în continuare intrării totale a României și Bulgariei în Spațiul Schengen.

Cântăreața Taylor Swift a fost desemnată de revista Forbes drept cel mai bogat artist din lume, cu venituri estimate la peste 1,6 miliarde de dolari net. Artista americană o devansează astfel pe Rihanna, care s-a aflat anterior în fruntea listei cu venituri estimate la 1,4 miliarde de dolari. În 2023, Taylor Swift a mai fost desemnată și personalitatea anului de revista Time, fiind considerată unul dintre puţinii artişti care pot stimula economia zonelor în care susține turnee.

România a luat parte la una dintre cele mai importante misiuni spațiale a momentului. Agenția Spațială Europeană și compania SpaceX au trimis în spațiu sonda Hera, care va studia asteroidul Dimorphos. Expertiza românească va ajuta sonda Hera să ajungă în siguranță la asteroid, iar ulterior să facă măsurători.

Urmărește-ne pe Google News