Agra Asigurări, companie care asigură 1,5 milioane de hectare de culturi în România, a anunțat despăgubiri de 65 de milioane de lei pentru dezastrele meteo din luna iunie 2024, conform unui comunicat al companiei. Cea mai mare despăgubire a fost de 5,47 milioane de lei, achitată unui fermier din Ilfov, ale cărui culturi de rapiță și grâu de toamnă au fost afectate de grindină.

Zeci de tamili, un grup etnic persecutat în Sri Lanka, au devenit primii oameni care au cerut azil politic pe insula Diego Garcia, din Oceanul Indian. Situația, care datează din 2021, pare să se fi rezolvat acum, după ce Marea Britanie și ONU au ajuns la un acord ca aceștia să fie aduși, cel puțin temporar, în România. Teoretic, după șase luni, aceștia ar trebui să ia calea Regatului Unit.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a făcut apel la locuitorii statului american să evacueze imediat zona, în timp ce uraganul Milton se apropie amenințător. Au fost trimise notificări de evacuare obligatorie către 5,9 milioane de oameni, fiind cea mai mare operațiune de acest fel din istoria Floridei. Uraganul Milton care ameninţă Florida a revenit în categoria 5, cea mai înaltă pe scara Saffir-Simpson, cu rafale de vânt de până la 270 de kilometri pe oră.

Aplicația TikTok nu transmite datele celor 7,4 milioane de români care au cont pe aceasta către procurorii, poliția și serviciile secrete din China, datele utilizatorilor europeni fiind stocate în Irlanda, Norvegia și Statele Unite, au declarat reprezentanții companiei pentru Libertatea. De un an de zile compania a demarat Proiectul Clover, prin care o firmă independentă de securitate cibernetică verifică fluxurile de date și controalele TikTok, asigurându-se că doar angajații autorizați au acces la acestea, a precizat compania.

Pensionarii români vor putea beneficia, la vechimea în muncă, și de perioadele asimilate și cele necontributive, potrivit noii legi care a intrat în vigoare luna trecută, anunță Casa Națională de Pensii Publice. Astfel, atât perioadele asimilate, cât și cele necontributive sunt luate în calcul la stabilirea dreptului la pensie și la calcularea acesteia, deși oamenii nu au plătit contribuții pentru ele.

Urmărește-ne pe Google News