Într-o piaţă competitivă precum cea actuală, negocierea salariului poate fi chiar mai complicată. Care este cea mai bună modalitate de a negocia un salariu? Cum poţi cere şi obţine mai mulţi bani când ai primit un nou job? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ţi îndeplineşti obiectivul.
1. Crede în faptul că poţi obţine ce vrei
Chiar dacă este foarte greu să găseşti un job bun într-o perioadă precum cea actuală, odată ce ţi s-a oferit slujba te afli într-o poziţie excelentă pentr a-ţi negocia salariul.
2. Nu-ţi fie teamă să ceri
Una dintre cele mai mari greşeli pe care o fac angajaţii este să nu aibă curajul să ceară. Tocmai de aceea este important să îţi cunoşti valoarea şi să nu-ţi fie teamă să ceri să fii plătit corespunzător. Nimeni nu şi-a pierdut slujba pentru că a cerut ceva ci din cauza modului în care a făcut această cerere.
3. Cere, însă nu încerca să-ţi impui voinţa
Este bine să ştii de ce meriţi un salariu bun şi nu-ţie fie teamă s-o faci. iar cea mai bună modalitate de a obţine o renumerare pe măsură este să nu vii cu o cifră clară inainte ca directorul de resurse umane să-ţi facă o ofertă. Abia după ce această condiţie a fost îndeplinită poţi începe să negociezi.
4. Pregăteşte-te înainte de negociere
Ar trebui să cercetezi piaţa şi să afli cum plăteşte piaţa o poziţie asemănătoare. Sunt foarte multe site-uri cu astfel de informaţii aşa că nu ai nicio scuză să mergi la întâlnire nepregătit. Şi nu uita, în afara salariului mai sunt o mulţime de multe alte lucruri pe care le poţi negocia, inclusiv bonusuri, beneficii, cursuri de specializare etc.
5. Negocierea într-un climat economic instabil este diferită de cea făcută în condiţii de creştere
Dat fiind căderea economică este cu atât mai important să eviţi orice discuţie legată de salariu până când compania nu decide că eşti candidatul perfect pentru slujba oferită. În caz contrar îţi vei limita şansele de a obţine un venit mai bun în cazul în care vei fi alesul.

 
 

Urmărește-ne pe Google News