O parte dintre ele au reușit să evadeze și să se întoarcă în satele lor pentru a da alarma, au spus aceștia.
„Femeile s-au adunat să meargă să strângă frunze și fructe sălbatice din tufișuri, pentru că nu mai este nimic de mâncare”, a spus un localnic, adăugând că au plecat joi cu căruțele.
„Joi seara, pentru că nu s-au întors, am crezut că au avut o problemă cu căruțele”, a spus un alt rezident. „Însă trei supraviețuitoare s-au întors să ne spună ce s-a întâmplat”.
Aceeași persoană a spus că aproximativ 20 de femei, care nu știau despre prima răpire, au fost ulterior răpite a doua zi, la 8 km nord de Arbinda.
„Din ambele grupuri, o parte dintre femei au reușit să evadeze și s-au întors în sat pe jos”, a adăugat localnicul. „Credem că răpitorii i-au dus la bazele lor”.
Potrivit oficialilor locali care au confirmat răpirile, armata și auxiliarii săi civili au efectuat căutări fără succes în zonă.
Din 2015, țara fără ieșire la mare din Africa de Vest, una dintre cele mai sărace din lume, se confruntă cu o insurgență condusă de jihadiști afiliați al-Qaeda și gruparea Stat Islamic, care a ucis zeci de mii de persoane și a strămutat aproximativ două milioane de oameni.
Orașul Arbinda și zonele învecinate sunt în mod regulat atacate de jihadiștii care vizează adesea civili.
În august 2021, 80 de persoane, inclusiv 65 de civili, au fost ucise într-un atac asupra unui convoi care le ducea la Arbinda.
Populația din Arbinda este puternic dependentă de aprovizionarea cu alimente din exterior.
ONU spune că aproape un1 milion de oameni trăiesc în zone blocate din nord și est.