După ce oamenii de știință de la Centrul Johns Hopkins din SUA au realizat o hartă care urmărește în timp real cazurile infecțiilor cu coronavirusul plecat din China, cercetătorii de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, un institut de cercetare din Camden, Marea Britanie, au creat un model matematic al răspândirii virusului.

Luna aceasta se va înregistra vârful agresivității epidemiei

Conform acestui model, apogeul agresivității se va înregistra spre finalul lunii februarie, iar până atunci, estimările specialiștilor britanici arată un număr de 500.000 de persoane infectate – nu neapărat și raportate, deoarece, conform unor informații “scurse” în presă pe alte canale decât cele oficiale ale Beijingului, oricum, numărul îmbolnăvirilor și al deceselor ar fi mult mai mare.

Mai exact, pe 1 februarie, când, oficial, erau 259 morți de coronaviroză și aproape 12.000 de infectați, neoficial, erau 24.589 de morți și 154.023 de persoane bolnave!

Epicentrul epidemiei, Wuhan, va fi în continuare cel mai afectat

Adam Kucharski, specialist în boli infecțioase, profesor asociat la institutul de cercetare din Camden, a declarat pentru Bloomberg că majoritatea îmbolnăvirilor vor fi, în continuare, în orașul în care a izbucnit epidemia, Wuhan.

Autoritățile chineze au instituit carantina în Wuhan și alte 15 orașe, în încercarea de a stopa răspândirea virusului ucigaș, însă acesta a făcut deja mai multe victime decât SARS în 2003.

Zilele trecute, cercetătorii au anunțat și care este animalul de la care a pornit epidemia de coronavirus.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News