Din fericire, nu au fost victime. O comisie formată din procurori, poliţişti, pompieri şi specialişti ai Inspectoratului în Construcţii cercetează şi acum ultimele cinci etaje ale clădirii, cele mai afectate de flăcări.

Anchetatorii susţin că focul ar fi putut fi provocat de un scurtcircuit sau de un fulger, dar nu exclud nici varianta ca imobilul să fi fost incendiat de o mână criminală. Libertatea vă prezintă “viaţa” uneia dintre cele mai înalte clădiri din Bucureşti, prin trei imagini de dinaintea, din timpul şi de după sinistru.

Clădirea avea toate avizele

Încă din anul 1998, autorităţile au dat undă verde construirii “colosului” de pe strada Armand Călinescu nr. 2-4. Primarul general de atunci, Viorel Lis, semna prima autorizaţie de construcţie.

În 2003 şi Primăria sectorului 2 a emis un act de continuare a lucrărilor la imobil. În ambele cazuri au existat avize favorabile de la Ministerul Culturii, cu toate că “gigantul” se construia într-o zonă de protecţie a unui monument istoric.

Clădirea a fost finalizată în 2006. Acum ea aparţine scoţienilor de la Aberdeen Property Investors.

Înainte de incendiu – Clădirea era aproape lipită de Biserica Armenească, fapt contestat în nenumărate mitinguri de organizaţiile nonguvernamentale
În timpul incendiului – Sâmbătă, la ora 1.00, imobilul ardea ca o torţă
După incendiu – Focul nu a distrus numai “gigantul” de 19 etaje, ci şi tavanul casei parohiale de la Biserica Armenească

 
 

Urmărește-ne pe Google News