Vreti sa va largiti sufrageria pentru a va bucura de mai mult spatiu, dar stati la parter si nu aveti balcon? Nu priviti cu invidie la vecinii care si-au facut deja unul, ci demarati procedurile pentru constructie! Libertatea va prezinta actele de care aveti nevoie si care este costul unui astfel de balcon.
Daca locuiti la parter, sub coloana de balcoane existente la etajele superioare, aveti posibilitatea sa dati startul unui astfel de proiect. Asa ca puteti incepe de pe acum sa va ocupati de mapa cu acte care trebuie sa contina, in primul rand, acordul notarial al asociatiei de proprietari. Apoi primaria de care apartineti trebuie sa va elibereze un certificat de urbanism, valabil 12 luni, pe baza actului de proprietate in copie legalizata, insotit de intabulare?si cadastru. ‘Pentru demararea planului de ridicare a balconului trebuie sa aveti autorizatia de constructie, va sfatuieste Liviu Negoita, primarul sectorului 3 din Capitala. Aceasta se obtine in doua luni, pe baza urmatoarelor avize:
– avizul Inspectoratului in Constructii, fiindca interveniti pe o constructie existenta;
-proiect tehnic pentru autorizarea lucrarilor de constructie, intocmit de proiectanti autorizati, care cuprinde: memoriu arhitectura si planse, memoriu de rezistenta si planse, memorii de instalatii si planse si o evaluare a lucrarii/deviz;
-contract de transport al molozului ramas in urma constructiei, incheiat cu o societate de salubrizare.
Costurile de construire
Taxele pe care le platiti la primarie nu sunt mai mult de 200 de lei, la acestea adaugandu-se si costurile pentru avize, de 600 lei. In total, cam 800 lei. La ele se mai adauga proiectul de executie si expertiza, in valoare de vreo 400 lei si constructia in sine de 1.400 lei/mp cu toate finisajele. Astfel pentru un balcon obisnuit de 3 mp ajungeti sa platiti in jur de 5.400 lei.