6 lucruri la care trebuie să fii atent când îți iei o casă la roșu:

  1. Calitatea fundației

Fundația este cel mai important lucru, atunci când vorbim despre case. De aceea trebuie să te asiguri că adâncimea tălpii fundației trebuie să fie măcar de un metru față de nivelul terenului, altfel riști să ai probleme cu înghețul. Betonul armat sau betonul simplu sunt cele mai bune doua soluții pentru fundații, dacă nu vorbim despre o locuință de lemn.

  1. Zidurile de susținere trebuie să fie din materiale durabile

Zidurile casei trebuie să fie, în primul rând, rezistente, iar aici una dintre cele mai potrivite soluții este cărămida, care are ca principala calitate durabilitatea. Poți găsi caramida plina la un pret avantajos care, alături de o izolare termică externă bună, va contribui la o casă care va fi sigură, în primul rând, dar și extrem de confortabilă din punct de vedere termic, pe toată durata anului.

  1. Alegerea stâlpilor de rezistență

În cazul stâlpilor de rezistență vorbim despre trei opțiuni din care poți alege. Există scheletul din lemn, cel metalic și cel de beton. În funcție de buget, de tipul de proiect, de preferințele personale și de gust, poți merge pe una dintre aceste trei variante.

  1. Ventilația este făcută corect

Pereții despărțitori sau de rezistență trebuie să aibă coșuri și ventilație. În acest fel, scapi de fumul produs de sistemul de încălzire al casei, dacă acesta este pe sobă, dar poți și ventila mai ușor locuința. Modul în care ele sunt lucrate e extrem de important, existând chiar riscul unor incendii, dacă sunt realizate de amatori.

  1. Casa este izolată complet

Pentru un mediu plăcut și sigur, modul în care casa este izolată trebuie făcut cu maximum de profesionalism. Aici, izolația termică, cea fonică, dar și cea hidrofugă au rolul de a păstra locuința călduroasă, de a bloca zgomotul, dar mai ales de a nu permite umezelii să pătrundă în zidărie, afectând structura casei.

  1. Acoperișul este de calitate

Construcția de susținere a acoperișului ar trebui făcută din oțel sau beton armat, iar șarpanta, adică scheletul acoperișului, ar trebui executată din lemn. De asemeni, e important să te asiguri de faptul că materialul protector al învelitorii este de tablă, țiglă sau olane.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Monkey Business Images

 
 

Urmărește-ne pe Google News