- Reglează oglinzile laterale asftel încât să nu-ţi vezi maşina. Este foarte important ca înainte să porneşti motorul să reglezi corect oglinzile laterale. Pentru a evita acel “unghi mort” în care nu mai vezi autovehiculele care te depăşesc din lateral, oglinda din stânga trebuie reglată astfel încât să nu vezi deloc propria maşină. Dacă e nevoie, întoarce şi capul ca să te asiguri când schimbi banda!
- Evită banda de viteză. Dacă drumul are doar două benzi pe un sens, mergi pe banda nr. 1 (se numără de la bordură în stânga). Dacă are trei, cea mai sigură e cea din mijloc. Banda de viteză trebuie evitată, fiindcă e folosită pentru depăşiri.
- Mergi cu farurile aprinse şi ziua. Chiar dacă la noi legislaţia nu impune aprinderea luminilor ziua decât pe drumurile din afara localităţii, foloseşte-le şi în oraş. Studiile arată că poţi reduce cu 32% riscul de a fi implicat într-un accident dacă vei conduce cu luminile aprinse.
- Stai cu mâinile pe volan. Ţine-l cu ambele mâini, aşa cum ai învăţat la şcoala de şoferi. Chiar dacă ţi se pare demodat şi obositor, numai astfel vei avea control asupra volanului. Ca să nu mai vorbim de situaţiile în care pot apărea denivelări de drum sau derapaje.
- Foloseşte frâna de mână. Neutilizată, aceasta se va deteriora, iar atunci când vei avea nevoie de ea e posibil să nu o poţi folosi. Fie când eşti în rampă, fie când ai parcat, trage frâna de mână dacă vrei să o poţi folosi fără probleme.
- Fii atent(ă) mai mult în trafic decât la semne. Nu pentru că nu îţi sunt de ajutor semnele de circulaţie, dar în intersecţiile care nu sunt corect semnalizate, de multe ori, acestea mai mult te încurcă. Deci urmăreşte traficul şi vezi intenţiile celorlalţi şoferi pentru a preveni eventualele coliziuni.