400 de euro costă un loc în căminul Grozăveşti din Capitală sau există şi o ofertă de… două pentru 600 de euro! Nu e glumă, iar dovadă stau anunţurile de pe site-urile de mică publicitate, acolo îşi încearcă tinerii norocul în tranzacţii.
“Mâine (n.red. – azi) declarăm deschis DNA-ul studenţesc, prin care vrem să stopăm aceste mici afaceri. Nu vrem să le facem rău celor care îşi vând locul în cămin, să îi dăm afară din facultate, aşa cum prevede regulamentul, ci le vom retrage dreptul de a mai primi repartizare în campus”, ne-a declarat Daniela Cîţu, vicepreşedinte la Uniunea Naţională a Studenţilor din România.
Tinerii au alcătuit deja un comandament care va lua la rând anunţurile online pentru a-i prinde pe ilegalişti.
“Sunt mulţi care primesc loc, iar când văd cum arată camera ori colegii, decid să stea cu chirie. Cele mai scumpe sunt locurile din căminele de la Medicină, unde se vinde cu 600 de euro locul. Camerele au bucătărie, baie şi balcon”, ne-a mai spus Daniela.
Neoficial, preţul pentru un loc într-o cameră studenţească porneşte de la 150 de euro pentru căminele cu baie pe culoar şi ajunge la 600 de euro pentru cele stil garsonieră.
În Bucureşti, locurile se vând cu 200-400 de euro în Grozăveşti şi în Regie, în campusul Leu preţurile ajung la 500 de euro, iar în Moxa variază între 300 şi 500 de euro. Mai ieftin e în Agronomie şi în Tei, respectiv 150-300 de euro. La Cluj, Iaşi şi Timişoara, “taxa” care te face căminist variază între 250 şi 350 de euro.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro