Incendiul a izbucnit sâmbătă, 17 august, la ora locală 21.00, un ceas mai târziu în România. O gondolă (cabină în care sunt pasagerii, n.r.) a roții a luat foc, apoi incendiul s-a extins la alta.

Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Potrivit ultimelor date ale poliției, 65 de persoane au fost rănite, dintre care 16 grav. 4 au suferit arsuri, iar una – un accident cauzat de contactul cu solul, în cădere.

Mai mulți pasageri s-au aruncat de la câțiva metri înălțime pentru a scăpa din calea flăcărilor. „Conform declarațiilor martorilor, cel puțin o persoană a sărit din gondolă”, a confirmat o purtătoare de cuvânt a poliției.

Încă nu este clar de la ce înălțime a sărit. „O altă persoană a sărit de la trei până la patru metri și s-a prăbușit violent”, a declarat o martoră, pentru programul „Tag24”.

În afară de turiștii aflați în instalație, au fost răniți și membri ai forţelor de poliţie şi pompieri.

„Toate personale au fost transportate la spitale în apropiere, iar 3 elicoptere de salvare au intervenit”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Un bărbat care stătea într-una dintre gondole cu puțin timp înainte de dezastru a declarat că „simțeam un miros ciudat de cauciuc ars. Am părăsit roata Ferris, iar trei minute mai târziu, a fost cuprinsă de flăcări!”.

Highfield Festival, care se desfăşoară în perioada 16-18 august, pe malul lacului Störmthaler See, în apropiere de Leipzig, este un festival de muzică rock şi pop la care iau parte zeci de mii de persoane.

Foto: captură video

Urmărește-ne pe Google News