Conform proiectului de ordin al Ministerului Sănătăţii, saloanele şi cabinetele de înfrumuseţare nu vor mai avea voie să tatueze sau să pună piercinguri orbilor, bolnavilor psihic, gravidelor şi pacienţilor cu SIDA, hepatită sau diabet zaharat, iar piercingurile în zona organelor sexuale vor fi interzise minorilor, care îşi pot face tatuaje sau piercinguri, ca şi până acum, dacă vin la saloane însoţiţi de părinţi.
Mai mult, este vizată interzicerea piercingurilor microdermale (adică a acelor implanturi în relief, pe sub piele).
“Mi se pare discriminare să nu accepţi un orb sau o persoană cu handicap, dacă aceasta îşi poate exprima dorinţa de a-şi face un tatuaj şi nu are alte probleme de sănătate. Cât despre boli, nu văd o modificare importantă. Şi până acum clienţii completau fişe speciale în care declarau, pe proprie răspundere, că nu suferă de anumite boli sau că au unele probleme şi aşa va fi şi de acum înainte. Asta ţine de responsabilitatea fiecăruia! Nu poţi să le ceri oamenilor să vină cu buletinul de analize. Un diabetic ştie că nu poate fi tatuat pentru că vindecarea e de durată, iar un hemofilic nu va fi niciodată acceptat, pentru că sângerează masiv”, ne-a explicat Cornel Dima (foto), şeful unuia din saloanele preferate de vedete.
El e de părere că statul trebuie să facă ordine pe “piaţa neagră”, unde se tatuează şi îşi fac piercinguri 65% dintre clienţii din domeniu, chiar dacă există riscul să se îmbolnăvească.
“Cei mai mulţi dintre cei care lucrează în apartamente sau prin subsoluri nu respect ă nici cele mai mici reguli de igienă. Acestea reprezintă un pericol de îmbolnăvire atât pentru artişti, cât şi pentru clienţi”, susţine omul de afaceri.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro