Copiii bolnavi, însoțiți de rude adulte, au traversat, joi, 27 iunie, punctul de trecere Kerem Shalom spre Israel și urmează să călătorească în Egipt și mai departe, în străinătate, pentru tratament.
„Are tumori răspândite pe tot corpul și nu știm care este motivul. Și face constant febră. Încă nu știu unde va ajunge”, a declarata Kamela Abuweik, mama unui copil care a plecat în străinătate însoțit de bunica lui.
Directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru estul Mediteranei, Hanan Balkhy, a salutat vestea despre evacuare medicală, dar a subliniat că „peste 10.000 de pacienți necesită încă îngrijire medicală în afara Fâșiei Gaza. Din cele 13.872 de persoane care au solicitat evacuarea medicală din 7 octombrie, doar 35% au primit permisiunea să plece”.
Trebuie stabilite urgent coridoare de evacuare medicală pentru trecerea susținută, organizată, în siguranță și în timp util a pacienților în stare critică din Gaza, prin toate rutele posibile.
Hanan Balkhy:
Egiptul a refuzat să redeschidă punctul de trecere a frontierei Rafah, singura cale de ieșire din teritoriu pentru civilii care fug și principalul canal de ajutor, de când forțele israeliene au capturat orașul, la începutul operațiunii lor terestre în zonă, luna trecută.
După nouă luni de conflict, atacurile aeriene israeliene și luptele terestre cu Hamas au devastat unitățile medicale din Gaza și peste 25.000 de persoane au acum nevoie de tratament în străinătate, a declarat doctorul Mohammed Zaqout, șeful spitalelor din zonă, într-o conferință de presă.
Aproximativ 1.200 de israelieni, majoritatea civili, au fost uciși de Hamas pe 7 octombrie și alți 250 luați ostatici, potrivit cifrelor israeliene. Operațiunea israeliană care a urmat în Gaza a ucis aproape 38.000 de oameni, potrivit Ministerului local al Sănătății, controlat de Hamas, care nu face distincție între victimele civile și cele militare.
Foto cu caracter ilustrativ: Hepta
Sfantul_Cuvios_Pafnutie • 02.07.2024, 00:27
Şi palestinienii ar fi procedat la fel cu copiii israelieni. Mai mult, îi desfăceau pe bucăţi, să fie mai uşor de transportat.