1. Experimentezi mai multă plăcere

În cadrul unor cercetări realizate de Institutul Naționale de Sănătate Publică din America, participanții care au ales să doneze o parte din suma de 100 de dolari pe care au primit-o au beneficiat de o activare a centrului plăcerii din creier. Deși acest experiment a fost realizat într-un mediu controlat și științific, a demonstrat că donarea de bani te face să te simțiți mai bine, deci, nu rata ocazia de a beneficia de ea. 

2. Dă  mai multă semnificație vieții tale

Când dai bani în scopuri caritabile, creezi, practic, oportunități pentru a întâlni oameni din afara cercului tău obișnuit, care cred în aceleași cauze care te inspiră. Acest lucru, dar și faptul că ai putea avea un impact real asupra acestor cauze îți poate influența viața de zi cu zi, dându-i mai mult sens. Mai ales dacă ai fost blocat într-o rutină, fie ea personală și profesională, uneori simplul act de donare de bani pentru o cauză în care crezi îți poate revigora viața. 

3. Îți înveți copiii ce înseamnă generozitatea

Când copiii tăi văd că donezi bani sunt mult mai multe șanse să crească empatici, să înțeleagă importanța acestui demers și felul în care pot face diferența în viața cuiva mai puțin norocos. Spune-le mereu când donezi și explică-le și de ce faci asta și vei vedea că, la un moment dat, vor dori să facă la fel din puținul pe care îl au, fie renunțând la o parte dintre jucării, fie identificând posibile cauze în care cred și cerându-ți ajutorul ca să le sprijine.

4. Îți motivezi prietenii și familia

Când îți lași prietenii și familia să afle despre donațiile pe care le faci, aceștia se pot simți mai motivați să adere la o cauză în care cred și să-și asume propriile eforturi de a da ceva pentru aceasta. Este nevoie de un sat pentru a crește un copil, spune un proverb și lucrurile nu stau deloc diferit în probleme precum sărăcia mondială, cercetarea științifică și educația timpurie a copiilor. Păstrarea pasiunii pentru a face bine a oamenilor din jurul tău este un efect pozitiv și foarte tangibil al propriei tale dăruiri.

5. Realizezi faptul că fiecare leu ajuta

Nu ai nevoie de sume exorbitante pentru a face o diferență în viața cuiva. În țările în curs de dezvoltare, chiar și doar câțiva lei, care pentru tine pot însemna un prânz cumpărat de la cantină ar putea avea ca rezultat câteva zile în care un copil sărac nu se duce seara la culcare flămând. Sau accesul pentru el la servicii medicale și școlarizare. Nu te gândi la donarea de bani doar din perspectiva economică a țării în care trăiești, pentru că, adesea, banii tăi ajung în locuri în care cei câțiva zeci de lei de care te poți lipsi pot face mult mai mult bine decât îți poți imagina. 

6. Îmbunătățești gestionarea banilor personali

Dacă stabilești o donație recurentă, programată să se retragă dintr-un cont în fiecare lună pentru o anumită cauză caritabilă, acesta poate fi un motiv foarte bun pentru a fi mai atent la finanțele tale, ca să nu te trezești în poziția în care nu poți plăti într-o lună. Orice te ajută să îți gestionezi mai bine banii este binevenit, dar când asta se întâmplă datorită unui gest caritabil, lucrurile sunt cu mult mai satisfăcătoare. 

7. Donezi dacă nu poți face voluntariat

Dacă ești prea ocupat ca să poți face voluntariat, donând poți face la fel de mult bine și simțindu-te la fel de implicat. Cum timpul și banii au de multe ori aceeași valoare, ajutorul venit în oricare dintre feluri este binevenit. Nu te gândi niciodată că nu poți îmbunătăți viața cuiva sau lumea în sine dacă programul personal sau profesional nu îți permite să ai timpul necesar implicării în cauze în care crezi. Donarea de bani este o modalitate simplă de a arăta că ești dispus să îi ajuți pe alții în orice fel poți.

Caută o organizație care se ocupă de o problemă la care ești sensibil și donează. Nu trebuie să fie o sumă mare, oricât poți, contează. 

Sursă foto: shutterstock

 
 

Urmărește-ne pe Google News