Asigura cantitatiimportante de fibra
Cerealele, bogate in fibre, asigura buna functionare a aparatului digestiv. Pe langa faptul ca reusesc sa scada cu succes nivelul colesterolului, ele reduc si riscul aparitiei bolilor cardio-vasculare.

Energie si performanta

Micul-dejun furnizeaza organismului aproximativ 15-20% din necesarul zilnic de substante nutritive si energie pentru activitatile zilnice.

Cerealele cu lapte, o sursa de calciu

Lipsa calciului din organism provoaca stari de disconfort. Durerile de spate si articulatii, predispozitia la raceli, dentitia deficitara, calculii renali sau biliari sunt doar cateva efecte negative ale lipsei de calciu. Un bol de cereale cu lapte asigura aproape o treime din necesarul zilnic de calciu.

Idei pentru o masa de dimineata “energica”

1) Cereale cu lapte
Ingrediente: un bol de cereale de grau, porumb, orez sau ovaz, o cana de lapte caldut, felii de banane.
Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca cerealele cu laptele, iar optional se pot adauga felii de banane. Servite cu lapte caldut, cerealele se vor mentine crocante!
2) Cereale cu iaurt
Ingrediente: un bol de cereale de grau, un sfert de pahar de caise uscate, taiate marunt, o lingurita de stafide, o lingurita afine uscate, o lingurita nuci uscate, o cutie de iaurt cu piersici.
Mod de preparare: Se amesteca bine cerealele, fructele uscate si nucile. Intr-un bol, se pun straturi alternative de iaurt si cereale, incheind cu un strat de cereale.
3) Mic-dejun rapid
Ingrediente: Jumatate de conserva de compot de piersici, jumatate de pahar branza dulce sau un iaurt, jumatate de pahar de cereale, nuci, stafide.
Mod de preparare: Piersicile in sirop se pun intr-un pahar si se acopera cu un strat de branza sau iaurt. Peste amestec se pune apoi un strat de cereale, impreuna cu nuci si stafide.

 
 

Urmărește-ne pe Google News