1. Oboseala constantă. Ai bifat opt ore de somn profund, ţi-ai băut cafeaua, te-ai hidratat, ai mâncat corect şi nici nu ai făcut un efort fizic considerabil şi cu toate acestea te simţi mai mereu apatică şi obosită? E posibil ca vinovată să fie glanda tiroidă.
2. Te confrunţi cu tulburări menstruale. De multe ori în spatele acestor probleme stă o patologie tiroidiană. Ar trebui să îţi pui semne de întrebare, spre exemplu, dacă menstruaţia nu apare niciodată la intervale regulate.
3. Pielea ta şi-a modificat aspectul fără o cauza aparentă. Nu te-ai expus la soare, ai băut cei doi litri de apă pe zi, ba chiar îţi hidratezi pielea cu produse speciale, zilnic. Şi, cu toate acestea, pielea ta fie a devenit subit mai aspră, mată şi lipsită de vitalitate, fie este umedă, subţire, moale şi fină la atingere. În primul caz, ai putea suferi de hipotiroidie, în al doilea caz, poate fi vorba despre hipertiroidie.
4. Îţi cade părul foarte tare. Stresul, schimbările meteorologice, alimentaţia şi regimul de îngrijire, toate îşi pot pune amprenta asupra căderii părului. Însă aceasta poate fi şi cauza unor disfuncţii la nivelul glandelor suprarenale, al ovarelor sau hipofizei, aşa că dacă acest simptom se coroborează cu altele, e bine să consulţi medicul endocrinolog.
5. Starea ta de spirit se schimbă de la o zi la alta, sau chiar de la o oră la alta. Stările pe care le poate resimţi o persoană ce suferă de afecţiuni ale tiroidei fluctuează de la stări depresive şi dificultate de concentrare, la hiperactivitate.
6. Încă un semn că e posibil să suferi de o afecţiune a tiroidei e acela că nu suporţi nimic în jurul gâtului: lănţişor, eşarfă, pulover pe gât, cravată etc.
7. Greutatea ta fluctuează frecvent. Nu ţii cure de slăbire şi cu toate acestea te-ai trezit că ai dat jos cinci kilograme în câteva săptămâni sau, pe de altă parte, ai grijă la alimentaţia ta şi totuşi observi că te îngraşi pe zi ce trece. De vină pot fi tot hormonii glandei tiroide: un nivel scăzut poate conduce la o creştere în greutate, în timp ce scăderile bruşte în greutate îşi au motivaţia în nivelul crescut de hormoni. l

Urmărește-ne pe Google News