Săptămâna aceasta, reporterii Libertatea au documentat povești de la Timișoara și Moreni până la Praga și chiar în Kenya, la mii de kilometri distanță.
Jurnaliștii au scris despre tragedia de la Timișoara, în care au murit doi copii și o mamă tânără, dar și despre protestele din Praga, mașinăriile de alergat din Kenya și falsa dezbatere electorală organizată de PNL pentru candidatul său.
1. Tragedia de la Timișoara. Ofițer ISU: ”Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!”
Oameni din sistemul de urgență povestesc cum personalului de pe ambulanțe și pompierilor care au intervenit în blocul contaminat sâmbătă, duminică și luni nu li s-au făcut analize și li s-a spus că „să vedem cum vă simțiți”.
Citeşte întreaga ştire: Tragedia de la Timișoara. Ofițer ISU: ”Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!”
2. Interviu cu omul care a scos în stradă un sfert de milion de cehi, la 30 de ani după comunism: ”Lupta pentru democrație nu se termină niciodată”
La 30 de ani de la Revoluția de Catifea, cehii sunt iarăși în stradă. Peste 250.000 de oameni au ieșit la sfârșitul săptămânii trecute la Praga pentru a cere demisia premierului Andrej Babis, un om cu rădăcini în trecutul comunist, care este acuzat de corupție. Benjamin Roll, unul dintre organizatorii protestului, lider al grupului civic „Milioane de Momente pentru Democraţie”, a explicat pentru Libertatea care sunt motivațiile mișcării de protest. Un interviu de Adrian Cochino
Citeşte întreaga ştire: Interviu cu omul care a scos în stradă un sfert de milion de cehi, la 30 de ani după comunism: ”Lupta pentru democrație nu se termină niciodată”
3. Trăiască Împăratul!
O scurtă cronică a unei întâlniri plictisitoare. Trei fapte verificabile, după cele două ore și jumătate în care a vorbit Klaus Iohannis, cel care va deveni, cu mare probabilitate, președintele României. Opinie de Cătălin Tolontan
Citeşte întreaga ştire: Trăiască Împăratul!
4. Studentul SNSPA cu media 10 care a protestat în fața BCU pentru că nu a fost lăsat să intre la „dezbaterea” lui Iohannis spune că și în public s-a intrat cu pile!
Nu doar jurnaliștii care au participat la dezbaterea organizată de PNL au trecut printr-un proces de selectare total netransparent, ci și studenții. Aceștia au fost aleși de profesori sau de studenții reprezentanți. Întreaga poveste, în materialul realizat de Florinela Iosip:
Citeşte întreaga ştire: Studentul SNSPA cu media 10 care a protestat în fața BCU pentru că nu a fost lăsat să intre la „dezbaterea” lui Iohannis spune că și în public s-a intrat cu pile!
5. Sorin Grindeanu a împărțit funcții pentru consilierele sale, fetele a doi senatori PNL și PSD. Penelistul are 10 case și 600.000 de euro în conturi
Chiar în ziua confruntării de la distanță Dăncilă – Iohannis, două consiliere ale lui Sorin Grindeanu au câștigat concursurile de posturi de expert în ANCOM: Alina Modan, fata senatorului PSD Paul Stănescu, și Adelina Dincă, fata senatorului PNL Mircea Cazan. Detalii în materialul realizat de Răzvan Luțac
Citeşte întreaga ştire: Sorin Grindeanu a împărțit funcții pentru consilierele sale, fetele a doi senatori PNL și PSD. Penelistul are 10 case și 600.000 de euro în conturi
6. Procurorii cercetează cum un liceu din Moreni a luat banii de bursă ai elevilor, dați de OMV Petrom! Când o bursieră a reclamat situația, un profesor a replicat: “Așa, cum e țara asta de proști!”
20 de elevi de clasele a X-a și a XI-a de la Grupul Școlar Industrial de Petrol Moreni, Dâmbovița, figurează că au primit în 2018 câte 100 de lei lunar, vreme de 10 luni, dar, de fapt, banii le-au fost luați copiilor după intrarea în conturile personale. Parchetul s-a sesizat. Detalii în materialul realizat de Delia Marinescu și Cătălin Tolontan
Citeşte întreaga ştire: Procurorii cercetează cum un liceu din Moreni a luat banii de bursă ai elevilor, dați de OMV Petrom! Când o bursieră a reclamat situația, un profesor a replicat: “Așa, cum e țara asta de proști!”
7. Ce putem învăța de la kenyenii platourilor înalte, cei mai rapizi oameni ai planetei? Lentoarea vieții lor și prietenia: ”O cunosc pe Gabriela Szabo!”
10 zile și trei continente. Am pornit din București, cu escală la Istanbul, apoi Nairobi, Eldoret și în final Iten, un orășel din Kenya, unde se clădesc, zi de zi, mașinării de alergat. Un reportaj de Andreea Archip
Citeşte întreaga ştire: Ce putem învăța de la kenyenii platourilor înalte, cei mai rapizi oameni ai planetei? Lentoarea vieții lor și prietenia: ”O cunosc pe Gabriela Szabo!”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro