Iată care sunt acestea:

Folosește un grill pentru legume și carne

 Carnea făcută pe grill este mai gustoasă și mai sănătoasă decât cea făcută la cuptor sau pe aragaz, în ulei. Atunci când gătești în ulei, grăsimea rămâne îmbibată în carne și îți afectează sănătatea pe termen lung.

Acest risc este mult diminuat cu un gratar electric. Pentru a te bucura din plin de beneficiile lui, alege bucăți de carne macră și îndepărtează pielea de pe carnea de pui.

Iar vestea bună este că pe un grill poți rumeni cu același succes și legume. Ciupercuțele pregătite în acest mod înainte de a fi adăugate în salată sunt cu adevărat delicioase.

 

Pregătește acasă dressingul

 Vei fi cel mai probabil surprins să afli cât de repede poți face un dressing de salată demn de Masterchef, în propria bucătărie. Iar ingredientele proaspete îi vor da o savoare pe care nu o găsești la un dressing îmbuteliat. De exemplu, vinegrete se prepară din trei părți de ulei și o parte oțet. Sau două părți ulei, două oțet, în funcție de gusturi. Poți adăuga și puțin muștar, pentru o savoare aparte, sau, de ce nu, mirodenii.

 

Asezonează legumele

 „Are nevoie de mai multă sare”. Probabil este cel mai des întâlnit sfat în show-urile televizate de cooking sau la școlile de bucătari. Nu ignora așadar asezonarea ca la carte a legumelor. Puțină sare și piper pot face minuni cu legumele proaspete.

 

Folosește un mix de legume verzi

 Și mixul de legume verzi pe care îl folosești poate ridica sau, dimpotrivă, scădea calitatea salatei pe care o pregătești. Renunță la plictisitoarea salată verde pentru spanac, salata iceberg sau rucola.

 

Adaugă multe plante aromatice

 O salată este pretextul perfect pentru a folosi toate plantele aromatice din frigider înainte de a se strica. Banalul pătrunjel va da mâncării un gust special. La fel și coriandrul sau busuiocul.

 

Mărunțește bine toate ingredientele

 O salată devine de 100 de ori mai bună atunci când este ușor de mâncat. Da, durează mai mult până vei mărunți ingredientele în bucăți ce pot fi ușor consumate. În plus, o salată bine mărunțită se va amesteca mai bine, iar tu vei putea lua în furculiță un mix interesant de ingrediente, la fiecare îmbucătură.

Tu ce trucuri știi pentru o salată perfectă?

Sursa foto: Shutterstock.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News