Ospățul a fost organizat și oferit de restaurantul propriu al companiei de la sediul său din Montoir-de-Bretagne, în regiunea Loire-Atlantique din vestul Franței.
Printre delicatesele din meniu s-au numărat foie gras, scoici și homar, urmate de deserturi de înghețată și mousse de alune și ciocolată la doar 15 euro de persoană.
Angajații afectați au prezentat „semne clinice de vărsături și/sau diaree” după cina de sezon din 14 decembrie. Cei mai mulți s-au îmbolnăvit în decurs de 24 până la 48 de ore după masă.
Oficialii din domeniul sănătății au declarat că încă nu au identificat cauza otrăvirii în masă și caută să afle dacă aceasta a fost cauzată de o bacterie din alimente sau de un virus de gastroenterită extrem de contagios.
„Investigațiile continuă”, a declarat un purtător de cuvânt, adăugând că rezultatele ar trebui să fie disponibile săptămâna viitoare. Un chestionar a fost trimis tuturor celor prezenți la masă.
O angajată, numită doar Nolwenn, a declarat pentru ziarul Ouest-France: „Am avut colici și dureri de cap cum nu am mai avut niciodată. A fost mai rău decât să nasc”.
Jean-Claude Iribarren, secretarul comitetului de întreprindere al Airbus Atlantic, a declarat pentru ziar că mâncarea a fost pregătită de cantina companiei. „Așa cum facem în fiecare an, am organizat o cină de Crăciun pentru 2.600 de persoane cu o mulțime de furnizori locali”, a spus el.
„Oamenii au fost puțin pripiți în privința cauzelor. Suntem obligați să păstrăm mostre din fiecare produs servit în restaurant. Acestea vor fi analizate de către ARS [autoritățile sanitare]. Ancheta va mai dura câteva zile”.
Un purtător de cuvânt al Airbus a declarat că nimeni nu s-a „îmbolnăvit grav”. „Cazul este acum gestionat de autoritatea sanitară, care conduce ancheta”.
Airbus Atlantic, o filială a celui mai mare constructor de aeronave din lume, Airbus, are 15.000 de angajați în cinci țări.
mariussorin75 • 24.12.2023, 19:42
dar cum de e posibil asa ceva in marea civilizatie care se considera superioara?