„Acum stau într-o sală de clasă care e ciuruită, totul este răsturnat, nu mai există geamuri, urme de gloanțe, de grenade peste tot. Dormim îmbrăcați, pe podea”, îi spune soldatul rus unei femei, foarte probabil soția sa.

Convorbirea a fost interceptată de ucraineni. „Ești înăuntru, voi sunteți înăuntru?”, întreabă aceasta. „Da, suntem înăuntru. Aici, dacă vine o rachetă, cade totul”, „Ce coșmar, vino înapoi acasă, te rog”, îi spune femeia.

Întreaga discuție este plină de înjurături și blesteme. „E apocalipsă”, spune bărbatul, imediat după ce o liniștește pe femeie cu „totul e în ordine”.

Într-un mod greu de descris în cuvinte, rusul o informează pe cea cu care stă de vorbă că 700 dintre camarazii lui sunt morți. „Noi nu putem să comunicăm, nu știm ce să facem”, adaugă el.

Foarte multe părți din discuție nu pot fi traduse, deoarece sunt înlănțuiri de înjurături și imagini explicite.

În ultimele zile, statul ucrainean a publicat mai multe înregistrări în care soldați ruși le transmit celor de acasă condițiile de pe front. În toate, militarii se plâng de faptul că nu înțeleg de ce sunt în luptă și că au fost abandonați de superiorii lor.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News