Astfel, în România ar putea ajunge aproape 7.000 de refugiați – 6.937 de oameni. Cei mai mulți refugiați ar urma să ajungă în Germania (peste 34.000), Franța (26.000) și Spania (16.000). Chiar și cele mai mici țări ale UE ar urma să primească refugiați. În Malta ar urma să ajungă aproape 1.300 de oameni, iar în Luxemburg – peste 1.500, potrivit digi24.ro.
Ungaria se confruntă cu un număr record de imigranţi şi solicitanţi de azil, care traversează ţara în drum spre Europa Occidentală. Ungaria a primit aproape 150.000 de imigranţi anul acesta, dintre care 50.000 numai luna aceasta, majoritatea venind din Serbia.
Europa se confruntă cu cel mai mare flux de imigranţi după cel de-al Doilea Război Mondial. Mulţi dintre ei fug din ţări devastate de război, precum Siria şi Afganistan, riscându-şi vieţile în călătorii periculoase pentru a ajunge în state occidentale. Cei mai mulţi au ajuns în Grecia, cu ajutorul unor ambarcaţiuni, iar apoi au trecut prin Macedonia şi Serbia pentru a ajunge în Ungaria, de unde speră să ajungă în Germania.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro