Comandantul poliției londoneze, comandantul Stuart Cundy a anunțat acest număr, luni, spunând că este posibil ca acesta să se schimbe în continuare. El a adăugat că principala prioritate este identificarea trupurilor descoperite și recuperarea lor cât mai rapid posibil. El a mai spus că este posibil ca nu toate victimele să fie identificate și că acest proces poate dura ”multe, multe săptămâni”.
Dintre răniți, 18 sunt în continuare internate în spital, nouă fiind în stare gravă.
Între timp, Poliția Metropolitană a reușit să urce la toate cele 24 de etaje ale clădirii și au publicat imagini din interior. Imaginile prezintă ce a mai rămas din apartamentele care până acum o săptămână erau locuințele unor familii și care acum sunt doar bucăți de cărămidă, cenusă și moloz.
Un film arată interiorul evacuat al unui apartament, aparatele de bucătărie arse, o canapea distrusă și o saltea de pat transformată doar în arcuri.
Duminică, ministrul Finanțelor, Philip Hammond a anunțat și că din informațiile adunate până acum, izolaţia folosită la reabilitarea Grenfell Tower este interzisă în Marea Britanie. Acest material este de altfel considerat vinovat pentru propagarea rapidă a flăcărilor în incendiul de săptămâna trecută.
Ministrul a mai spus că Guvernul a emis recomandări de siguranţă în caz de incendiu încă din 2009, dar va aştepta concluziile anchetei publice înainte de a aduce modificări reglementărilor.
The Guardian citează un inginer al Omnis Exteriors companiei care a produs panourile izolatoare de la Grenfell Tower care spune că materialul folosit la izolarea turnului a fost o variantă ieftină, care nu este prevăzută să reziste la incendii. ”Omnis Exteriors oferă două tipuri de izolaţii: o variantă ignifugă şi o alta, mai ieftină cu 2 lire sterline metrul pătrat, care nu este ignifugă. Compania a livrat varianta mai ieftină societăţilor care au izolat Grenfell Tower”, a spus inginerul.
Ce se știe până acum despre incendiul de la Grenfell Tower
- Un incendiu devastator a cuprins blocul cu 24 de etaje din vestul Londrei, în noaptea de marți spre miercuri
- Prima victimă a tragediei a fost identificată drept Mohammed Al Haj Ali, un refugiat sirian, în vârstă de 23 de ani
- Premierul britanic a ordonat o anchetă publică, iar autoritățile au deschis și ele o anchetă
- Incendiul ar fi fost provocat de un frigider defect
- Experții au spus că flăcările s-au extins rapid, din cauza izolației termice
- Mulți oameni au sărit de la balcoane pentru a se salva
- Martorii au povestit despre cum o mamă și-a aruncat copilul de la etajul nouă
- Locatarii au ridicat problema siguranței blocului în caz de incendiu, în urmă cu patru ani, dar au fost ignorați
- Mai multe celebrități, printre care Adele și Rita Ora, dar și mulți londonezi s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe oameni
- Primele fotografii din interiorul Grenfell Tower arată ce a mai rămas din casele oamenilor
Foto: Poliția Metropolitană
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!