Viermii de mătase. Pentru bucătăria coreană viermii de mătase sunt un ingredient important. Mulţii locuitori din acestă zonă consideră aceste insecte adevărate delicatase şi îi consumă mărunţiţi şi prăjiţi în ulei.
Şobolanul. În special din cauza sărăciei, dar şi pentru ca au proteine, locuitorii Coreei de Nord mănâncă soşolani fripţi. 
Gorila. În Africa, aceste animale sunt pe cale de dispariţie, o parte din populaţia acestui continent vânează această specie pentru hrană. Gorila şi cimpanzeul sunt incluse de sute de ani în meniul culinar african, iar această practică continuă şi în zilele noastre.
Elefantul. Elefantul de pădure – subspecia cea mai ameninţată cu dispariţia – nu este vânat doar pentru fildeş, ci şi pentru carnea sa.
Câinele. Este un lucru obişnuit să se mănânce câine în Asia şi în sudul Pacificului. Câine reprezintă o sursă bogată de nutrienţi. În plus, aceştia sunt mai mari decât şobolanii ceea ce înseamnă că pot hrăni mai mulţi oameni.
Ţestoasa. Unele specii de apă dulce din SUA nu sunt protejate şi, prin urmare, pot fi mâncate. Însă există zone în Asia unde ţestoasele marine sunt pe cale de dispariţie şi sunt vânate ilegal.
Păianjenul. Acestă insectă este o delicatesă în anumite zone ale lumii. Spre exemplu, în Cambogia mulţi au început să mănânce păienjeni în timpul dictaturii lui Pol Pot când foametea bântuia ţara respectivă.
Furnicile sunt un ingredient popular în deserturi în anumite naţiuni, iar în ţările în care furnicile sunt foarte mari sunt prăjite sau gătite. |În Franţa poţi consuma o furnică acoperită cu ciocolată.
Sursa: sfatulpărinţilor.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News