1. Pinguinii nu au nevoie niciodată de apă proaspătă, adică dulce. Ei au nişte glande speciale în interiorul organismului, care filtrează apa, separând sarea şi potolindu-le astfel setea.
2. Chiar dacă ţânţarii par foarte firavi şi neajutoraţi, sunt extrem de rezistenţi. Au supravieţuit multor catastrofe naturale, iar unii oameni de ştiinţă sunt de părere că aceste insecte există pe Pământ încă de pe vremea dinozaurilor.
3. Scorpionii pot să supravieţuiască un an fără hrană şi timp de circa trei săptămâni dacă sunt captivi într- un frigider, conform unor experimente. Un alt lucru interesant despre aceştia este că exoscheletul lor devine strălucitor atunci când este expus la raze UV.
4. Şobolanii mestecă încontinuu diverse obiecte, fie că le este sau nu foame, pentru a stopa creşterea incisivilor inferiori. Altfel, aceştia ar creşte foarte mult şi le-ar provoca leziuni ce le-ar aduce moartea.
5. Balenele albastre sunt cele mai gălăgioase animale oceanice. Un alt lucru interesant este că aceste mamifere au cel mai scăzut puls de pe planetă: circa 9 bătăi pe minut.
6. Atunci când dorm, delfinii ţin un ochi deschis, pentru că îşi odihnesc emisferele creierului pe rând. O altă curiozitate despre delfini este aceea că, atunci când unul dintre ei este rănit, îşi cheamă în ajutor un seamăn. La nevoie, acesta din urmă îl va ajuta pe cel rănit să se menţină la suprafaţa apei, pentru a putea respira.
7. Cameleonii îşi schimbă culoarea pentru a se camufla în caz de pericol, dar şi pentru a semnala o schimbare de dispoziţie. Aşa se face că fiecare culoare pe care o “afişează” le trădează starea de spirit, arătând că sunt trişti, înfometaţi sau… îngroziţi de ceva.
8. Elefanţii sunt cele mai populare animale din întreaga lume, urme ale existenţei lor fiind găsite aproape în fiecare ţară. Nu toată lumea ştie că sunt printre cele mai deştepte animal din lume, creierul lor având o greutate de circa 5 kg. O altă curiozitate este aceea că, deşi par că se deplasează foarte greoi, elefanţii circulă cam 100 km/zi în sălbăticie.