2. Ia suficientă apă

Nu e deloc un detaliu nesemnificativ: şi pe drum, şi la pic nic se consumă apă multă (mai multă, oricum, decât la mesele obişnuite de acasă). Minimum 2 litri de persoană ar trebui să luaţi cu voi, plus o sticlă-două, de rezervă.

3. Înainte de plecare, mai verifică odată lista

Nimic mai neplăcut, decât să vă aşezaţi bine mersi pe pătură, să desfaceţi coşul cu bunătăţi şi să constataţi că… veţi mânca cu mâna. Evită inconvenientele de acest gen, recapitulând, înainte de plecare, lista.

4. Alege cu atenţie locul

Decât să trebuiască să strângeţi totul şi să schimbaţi locul, din cauza unui muşuroi de furnici decoperit cam târziu, de pildă, sau pentru că a venit soarele peste voi, mai bine studiază atent terenul pe care veţi campa.

5. Rezervă suficient timp pentru pic nic

Aţi venit aici ca să profitaţi de natură, de vremea frumoasă, de reunirea familiei şi de prezenţa prietenilor. Aşa că nu organiza un pic nic „contra cronometru”, se va alege praful de buna dispoziţie a tuturor.

6. Lasă acasă laptopul, ia mingea şi cărţile de joc

Sunteţi aici ca să faceţi mişcare în aer liber, cot la cot, adulţi şi copii, nu ca să-ţi verifici e-mailul din cinci în cinci minute, iar copiii să urmărească desene animate!

7. Păziţi-vă pielea de soare!

Vreţi să vă şi bronzaţi, normal, dar cu măsură: foloseşte fără zgârcenie produsele de producţie solară, pe pielea întregii familii. Instalează chiar de la sosire umbrelele de soare. Şi toată lumea să aibă pălării!

8. Nu lăsa gunoaie în urmă!

Aţi venit ca să vă bucuraţi de natură, deci respectaţi-o! Cu atât mai mult cu cât legea picnicului, recent intrată în vigoare, prevede amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă locurile de campare şi pentru cei care lasă mizerie în urma lor.

 
 

Urmărește-ne pe Google News