Iată care sunt mâncărurile pe care nu ar trebui să le reîncălzești niciodată, potrivit Mirror.co.uk:
1. Telina – este buna in supa, insa atunci cand o reincalziti, scoateti telina din ea. Nitratii din leguma pot fi o problema, intrucat caldura ii poate transforma in substante toxice.
2. Ouale – preparatele care contin ou pot fi reincalzite in siguranta, insa feriti-va de ouale fierte sau amestecate; reincalzirea lor va poate imbolnavi.
3. Spanacul – asemenea telinei, nitratilor din el „nu le place” sa fie reincalziti si pot deveni cancerigeni.
4. Ciupercile – trebuie mancate la scurt timp de la gatire, pentru a nu provoca probleme cu stomacul, cu proteinele deteriorate din ele.
5. Cartofii – daca sunt lasati sa se raceasca la temperatura camerei si apoi sunt bagati la frigider, pot fi mediul ideal pentru aparitia botulismului; reincalzirea creste acest risc.
6. Puiul – Reincalzirea carnii de pui, dupa ce a fost tinuta in frigider, poate provoca probleme digestive.
7. Sfecla – bogata in nitrati, aceasta leguma poate cauza dureri de burta, asa ca este mai bine sa fie consumata rece, dupa ce a fost gatita.
8. Orezul – Este una dintre cele mai reincalzite mancaruri, insa poate deveni toxica dupa reincalzire.