1. Jaful de la RADET. Risipă de 15,6 milioane de lei pe materiale ținute în depozite, unele nefolosite niciodată! Există lucrări neterminate nici după 9 ani

Avarie la reteaua de apa si termoficare RADET in zona stadionului Olimpia in sectorul 2 al capitalei,miercuri, 5 noiembrie 2014.

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București a dat 15,6 milioane de lei pe conducte și alte materiale cu care șase firme trebuiau să înlocuiască țevile vechi și să modernizeze rețelele de termoficare ale cartierelor Aviației, Bucureștii Noi și Crângași. Multe dintre lucrări au fost executate 0% sau 1%, arată un raport intern al regiei, din anul 2016. Nici una din aceste lucrări nu este gata nici măcar acum, la 9 ani de la semnarea contractelor.

Jurnalistul Daniel Ionașcu trece în revistă principalele probleme care au dus la falimentul RADET.

2. Cum s-a transformat o școală de dans într-un centru de abuzuri fizice și sexuale: „M-a lovit în abdomen. Mi-a spus că alte fete și-au luat bătaie ca să învețe să stea în poziția capră”

Jurnalistul independent Matei Bărbulescu a documentat timp de un an abuzurile petrecute la cea mai cunoscută școală de dans din Constanța. A stat de vorbă cu 9 foste eleve ale școlii “Total Dance Center”, cu un fost elev, cu părinți, polițiști și alți martori. A aflat cum fondatorul, profesorul și coregraful Gigi Marian Osoloș, se folosește de poziția de putere pe care o are în cadrul trupei de dans “Total Dance Center” din Constanța, pentru a le abuza fizic și a obține favoruri sexuale de la elevele lui.

Citește prima parte AICI și a doua parte AICI.

3. O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Rodica-Dorina Enache, fostă șefă RUNOS și directoare economică a Spitalului Sf. Luca vreme de un deceniu, până în 2018, și fost director economic interimar în 2019, actual șef RUNOS al Spitalului Clinic Colentina, a depus o diplomă falsă de ASE la dosarul de la Spitalul Sf. Luca.

Detalii despre acest fals, într-un articol semnat Răzvan Luțac, Mirela Neag și Cătălin Tolontan.

4. Așa se nasc mogulii din sănătate. Medicii din secția lui Alexandru Checheriţă descriu atmosfera ”de teroare” din clinica falsului profesor

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

”Am relații peste tot, sună unchiulețu, ”imediat vă bag eu mită în buzunar, scap de voi”- sunt doar două dintre frazele cu care “profesorul” medic Checheriță își amenința colegii, dacă simțea că aceștia încearcă să scape de sub dominaţia fricii pe care o impusese în secţie. “Am fost terorizaţi”, spun medicii.

Aflați detalii în articolul realizat de Alexandra Nistoroiu.

5. Florentin Pandele pune mozaic de 23 de milioane de lei în catedrala din Voluntari. „Suma este estimată de specialiști. Nu sunt nici mozaicar, nici pictor de biserici”

Primăria Voluntari a demarat o licitație de 23 de milioane de lei, echivalentul a 4,86 milioane de euro, pentru decorarea cu mozaic a catedralei Sfânta Parascheva din Voluntari, atât în interior, cât și pe exterior.

Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, spune că suma este estimarea experților din cadrul instituției pe care o conduce, iar catedrala va avea un teatru, o bibliotecă și un muzeu la subsol.

Într-un interviu acordat ziarului, Pandele a explicat și cum a ajuns Voluntari să aibă catedrală de 105 milioane de lei.

6. Ministerul Sănătății: 300.000 de persoane sunt afectate de demență și doar 3.000 de cazuri pe an sunt diagnosticate. Boala pe care o confundăm cu bătrânețea

România îmbătrânește într-un ritm mai accelerat ca niciodată. Aproape 20% din populație are peste 65 de ani și se află sub amenințarea unei boli neurodegenerative incurabile: demența.

Aproximativ trei sute de mii de oameni cu demență ar avea nevoie de îngrijiri specializate, dar centrele de stat nu acoperă cererea. În lipsa lor, apar tot mai multe centre private, însă prea puțini vârstnici își permit serviciile lor.

De acest fenomen s-a ocupat Ștefania Matache, reporter la inițiativa jurnalistică independentă Inclusiv, al cărei text a fost publicat în Libertatea.

7. În ce condiții lucrează angajații unei gări CFR care deservește o mare companie elvețiană. Nu au apă de băut și își riscă viața în fiecare noapte pe liniile de tren neiluminate!

Gara CFR Argeșel mai există doar pentru combinatul de ciment Holcim Lafarge din comuna Valea Mare-Pravăț, județul Argeș. Statul oferă acest serviciu investitorului elvețian, dar condițiile pe care le asigură propriilor angajați sunt mizere!

Vezi imagini incredibile, într-un material realizat de Daniel Stanciu.

8. Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!

Un consilier prezidențial pe sănătate, Virgil Păunescu, un manager de spital din Timișoara, Bogdan Ciprian, și un om de afaceri, Vlad Francis Iman, sunt eroii unei mușamalizări spectaculoase, realizată în mai 2019 de către procurorul DNA Ionela-Crina Bălan.

Detalii, în articolul semnat Răzvan Luțac.

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News