DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

83 de anesteziști români din Franța le apără pe doctorițele de la Spitalul Pantelimon acuzate de omor: „Se aflau într-un impas terapeutic, un fel de «șah-mat» în medicină”

« Înapoi la articol

Comentarii (38)

Vrajitoarea   •   18.08.2024, 10:06

,,Dracu' " știe care este adevărul! Că ne ,,omoară,, pe capete știm și noi sau bănuim, dar am vrea sa nu fie așa evident!!!!

Stan52   •   18.08.2024, 10:05

Manipulare !! Nu cred că atâția medici ATI, de unde or fi ei, să fie în absurditate și promiscuitate. Este interesul unei persoane de a manipula și a spune că sunt mai mulți. Doctorii ATI, care își fac treaba cu profesionalism și dăruire, acum tac și lasă justiția și INML (organe îndrituite de lege) să facă lumină.

danutz61   •   18.08.2024, 09:55

Iar nu vin cu niciun argument, ci doar acela ca sunt medici. Vreau si eu sa ne arate ala care spune ca trebuie scazuta brusc doza ca el asa face si sa arate inregistrarile cu astfel de situatie pe care si el a avut-o sau o practica. Un singur medic din Franta a spus clar ca e clar ca nu scapa si daca i se tot administra doza corecta de nonadrenalina, dar ca nu intelege de ce nu a informat mai intai familia ca sa hotarasca impreuna ce si cum. Nu poti face de capul tau, trebuie doar sa vorbesti cu familia mai intai. Chia si Institutul de Medicina Legala a confrmat faptul ca 99% pacientul traia daca i se administra in continuare doza corecta, dar nu a scris nicaieri ca ar fi trait ani buni de zile. Deci singura vina, fiindca de la medici inteleg ca oricum nu ar mai fi trait, este ca nu a decis impreuna cu familia reducerea chinului prin care ar fi trecut mai multe zile pana la moarte.

Emilee   •   18.08.2024, 08:48

De ce au fugit in franta acesti asazisi anestezisti ? de fapt bine ca au plecat . Cine stie citi oameni mai omorau si astia .

Eglwyswrw   •   18.08.2024, 06:58

Regulile comunitatii includ si nerespectarea dreptului la opinie si libera exprimare ? Aici poate posta numai cine scrie ceea ce vor sefii sa se scrie ?

MarianDragne76   •   18.08.2024, 06:52

Sa aperi niste doctore acuzate de omor cu premeditarea inseamna ca ori eti *** ori faci parte din ceeasi categorie !

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

BONY   •   18.08.2024, 06:40

Corb la corb nu-si scoate ochii...

Eglwyswrw   •   18.08.2024, 06:17

Poate ca asa e. In cazul asta. Dar ce-ar fi sa fie studiate dosarelele TUTUROR decedatilor la spitalul ala in intervalul 1 ianuarie 2024 - 30 iunie 2024 ? Ca poate descoperim chestii interesante, nu ? Sau cetateanul n-are dreptul sa ceara asa ceva ?

Libertador   •   18.08.2024, 04:04

Mda, medicii români din Franța își bagă capetele în poză pt. că mai au frânturi de interese prin spitalele din Ro (poate unii vor să se întoarcă?), sau pt. că solidaritatea de breaslă e normală (dar nu și relevantă!), sau pt. că datul cu părerea e sport național. Altfel, ce îndreptățire ai matale să comentezi din Franța sistemul medical din Ro, după ce l-ai părăsit (chiar așa, mai știi de ce?), poate cu mulți ani în urmă? De unde știi mătăluță, domnu' doctor, cu exactitate, ce schimbări s-au petrecut p-aciulea, în spitalele noastre, de când ai plecat? Pe de altă parte, cu cât apar mai mulți apărători ai "doamnelor cu coasa", cu atât totul pute mai tare. Qui s'excuse s'accuse, parcă se zice p-acolo. Și doar două întrebări : 1. Dacă toată lumea e nevinovată, de ce apăreau alte valori ale perfuziilor pe foile de observație? 2. De ce au scăzut decesele cu 50% la ATI Pantelimon după începerea anchetei? (explicația cu "mai puțini internați" nu ține, că nu te internezi direct la ATI!)

ThomasVorbe   •   18.08.2024, 01:13

Sah mat a fost cand una scria in fisa pacientului cu privire la tratamentul acordat si alta era in memoria injectomatului. Sah mat a fost ca pacientul si-a revenit dupa prima actiune a doctoritei de a-i intrerupe tratamentul. Sah mat a fost ca nu au anuntat familia inainte de a decide ca nu mai are nicio sansa, ocupa patul si consuma medicamentele degeaba. Uitati cum motiveaza judecatorul: "inculpatele și-au atribuit, în mod ilegal și inuman, dreptul de a decide cine trebuie să moară în secția ATI, în ce modalitate, precum și momentul morții pacientului." "... în cazul în care o inculpată ar fi reușit, la data de 26 martie 2024, să suprime viața pacientului. Acesta nu s-ar mai fi trezit la data de 30 martie, pentru o ultimă întâlnire cu soția sa."

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close